8 Kasım 2010

Katmer Katmer Gaziantep


Bir iş seyahati nasıl gurme seyahate çevrilir : adım 1, vakit yaratın, adım 2, Gaziantep'in nerede ne yenir konusuna hakim kişiyi bulun...ve sonuç, huzura yolculuk... :)

Şunu söylemeliyim ki, muhteşem bir mutfak kültürüyle, muhteşem lezzetlerle karşı karşıya kalıyorsunuz Gaziantep'te. Ayranından baklavasına, kuru patlıcanından (kuruluk) biber salçasına kadar ne varsa, herşey doğal ve lezzet dolu.

Toplantı, organizasyon bir yana, uçaktan indikten hemen sonra, en iyi katmer yapan ve Gaziantep'in en eski kafesi olan Orkide'ye geldik. Amaç, katmeri denemek... Ben de söyleniyorum o tatlı değil mi yahu, kahvaltıda nasıl yiyiyorsunuz diye...



Tabak bir geldi ki, bunu iki kişi yiyecek değil mi dedim, hiç sesini çıkarmadı C... Yarım saat sonunda göz göze geldigimizde tabaktaki katmerin son sırasındaydım... Böyle bir lezzet yok!!! Kahvaltı, öğle yemeği, beş çayı, tatlı krizi anları...Nefes almadan tüketileceğinin garantisini verebilirim :)




Kat kat açılan ve iiiiiincecik bir hamur içinde kaymak ve antep fıstığı dolu... Sonra da şuruplanıyor...

İmam Çağdaş'ın baklavası, kömeli lahmacunu, Ali Nazik'i, Bayazhan'ın mezeleri ve kebapları daha sonra... Şimdi sadece ve sadece katmer...

Antep'e günü birlik katmer turu düzenliyoruz, gelenler?? :)

PnR


1 yorum:

  1. Bana uyar :)
    Zaten ayda bir kez Maraş'a iş için gidiyorum, dönüşü Antep'ten yapıyorum.
    11-12 Aralık haftasonusu Antep'te olacağım, güzel bir lezzet turu yapabiliriz
    http://www.loplopculer.com/2007/12/gaziantep.html

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails