Mickael Azouz ile Eşsiz Çikolatalar
Fransız Mutfak Akademisi ünlü şövalye üyesi, Dünya Çikolata ve Pastacılık şampiyonu Mickael Azouz ile çikolatanın büyülü dünyasına dair çıkacağınız bu muhteşem yolculuk başınızı döndürecek.
Yirminin üzerinde nadide İskoç malt viskisi içeren, güç ve zerafetin uyum içinde dengelendiği ve çikolata uyumu mükemmel olan Chivas 18 eşliğinde çikolatalarınızı tadarken keyifinize keyif katacaksınız.
Çarkıfelek meyveli çikolata
Karamelli çikolata
Zencefilli çikolata
Türk kahveli çikolata
2 Ekim Cumartesi 2010 10:00 - 14:00
Ücret: kdv dahil 160 TL.
**********************************************************************************
Mickael Azouz ile Çikolata ve Caz Atölyesi
Dünyanın ‘En İyi Çikolata Uzmanı‘ ünvanına sahip Fransız Mutfak Akademisi onur üyesi Mickael Azouz, 3 Ekim tarihinde caz severleri, Türkiye’nin mutfak okulu MSA’ da Akbank Caz Festivali kapsamında düzenlenecek olan atölyesine davet ediyor. Şimdiye kadar denenmemiş bir konsepte sahip olan ‘Çikolata ve Caz Atölyesi’, katılımcılarını caz orkestrasının notaları eşliğinde çikolatanın büyülü dünyasına doğru eşsiz bir yolculuğa çıkaracak. Şefin özel çikolatalarının yapımına dair sırlarına ortak olmak isteyen caz düşkünleri, sabah ve öğlen 2 seans olarak düzenlenecek olan bu atölye çalışmasını kaçırmamalı.
3 Ekim Pazar 2010 10:00 - 13:00
3 Ekim Pazar 2010 14:00 - 17:00
Ücret: kdv dahil 120 TL.
**********************************************************************************
MSA’da Caz Eşliğinde Brunch
MSA binasında, caz orkestrasının büyülü notaları eşliğinde alışılmışın dışında bir brunch sizleri bekliyor.
Katılım max.75 kişi ile sınırlıdır.
3 Ekim Pazar 2010 10:30 - 14:30
Ücret: kdv dahil 60 TL.
**********************************************************************************
İtalyan Mutfağı 1
İtalyan mutfak kileri!
Mutfak kilerinizi İtalyan özellikleri ile doldurarak,besleyici ve lezzetli yemek çeşitlerinin eksikliğini yaşamayın. İtalyan malzemeleri ile kolay hazırlanan menüleri beraberce pişirelim.
Enginar, avokado, endivyen yeşillik, taze otlar ve keçi peynirli salata, şeri sirkeli vinegret ile
Ev yapımı kuzu sucuğu ve mercimekli penne
Kremalı ve zeytin soslu piliç but, orzo makarna ile
Volcano, vanilyalı dondurma ile
4 Ekim Pazartesi 2010 19:00 - 22:00
Ücret: kdv dahil 110 TL.
*********************************************************************************
Tapas
İspanyol sonbaharı!
Pastırmaya sarılı deniz tarağı, köz biber sosu ile
Milföye sarılı et parçaları, taze baharatlı dip sos ile
Tempura karides, tartar sos ile
Pane keçi peynir topları,ekşi domates sos ile
Szechuan biberli tavuk şiş
Flambe mevsim meyveleri şiş
İspanyol mutfağının ayrılmaz bir parçası olan Tapas yapımını öğrenirken, yudumladığınız Sangria ile keyfinize keyif katın…
9 Ekim Cumartesi 2010 10:00 - 14:00
Ücret: kdv dahil 130 TL.
*********************************************************************************
Küçük Gurme 1 (5-9 yaş)
Kakaolu mutfak cicileri!
Bu program dağılan mutfağı toplamak mecburiyetinde kalmadan, miniklerinize yaratıcı olabilmeleri için gerekli tüm eğlenceli yolları öğretecek.
Kakaolu ve kurutulmuş meyveli kurabiye
Brownie
Çilekli milkshake
Çocuklar MSA’da Mutfağı Keşfediyor!
Kapasitemiz 14 çocuk ile sınırlıdır. Çocuklar bir ebeveynleri ile katılabilirler.
9 Ekim Cumartesi 2010 16:00 - 18:00
Ücret: kdv dahil 80 TL.
*********************************************************************************
İtalyan Mutfağı 2
Fasulye püreli crostini, şeri sirkesi ve biberiye ile
Fettuccine Alfredo
Roma usulü kuzu rosto, biberiye ve sarımsak ile
Nane likörlü panna cotta
11 Ekim Pazartesi 2010 19:00 - 22:00
Ücret: kdv dahil 110 TL.
**********************************************************************************
Pastacılık 1
MSA şefleri sizlere mükemmel pasta yapma tekniklerini, süslemeleri ve servisini öğretecekler. Sakın kaçırmayın!
Çikolatalı-kestaneli rulo
Damla sakızlı, kahveli ganaj kurabiye
Moud cake
Tarçınlı karamel sos
Tarçınlı karamel sos
12 Ekim Salı 2010 10:00 - 14:00
Ücret: kdv dahil 110 TL.
**********************************************************************************
Uluslararası Lezzetler
Şeflerimiz hünerlerini sizinle paylaşarak dünyanın en meşhur lezzetlerinden bazılarının hazırlanmasını öğretecekler...
Yam Nua ‘biftekli acı salata’ (THAİ)
Baharatlı siyah pirinç pilavı (Mex)
Coq au vin ‘şarapta pişmiş tavuk’ (FR)
Çikolata soslu churro (SPA)
14 Ekim Perşembe 2010 19:00 - 22:00
Ücret: kdv dahil 110 TL.
**********************************************************************************
Etler ve Pişirme Teknikleri
MSA’nın en populer dersi!
Bir MSA klasiği haline gelen bu derste et yemeklerini mükemmel bir şekilde hazırlamanın püf noktalarını öğreneceksiniz...
Roastbeef, kontrafile marinasyon ve pişirme teknikleri (DEMO)
Elmalı şarap soslu kuzu karski, taze kişnişli röşti patates ile
Beef Wellington, ratatouille ile
16 Ekim Cumartesi 2010 10:00 - 14:00
Ücret: kdv dahil 150 TL.
**********************************************************************************
İtalyan Mutfağı 3
Fırınlanmış ricotta peyniri , enginar kalbi ve ballı sirke vinegret ile
Gnocchi, fesleğenli domates sosu ile
Avcı usulü tavuk,kremalı tarhun sos ile
Rum baba,kaymaklı dondurma ile
18 Ekim Pazartesi 2010 19:00 - 22:00
Ücret: kdv dahil 110 TL.
**********************************************************************************
Kiyoshi Hayamizu ile Japon Mutfağı
MSA Ekim ayında Kikkoman Sushi şefi Kiyoshi Hayamizu’yu misafir ediyor. Japon Mutfağının en iyi temsilcilerinden olan Hayamizu’dan sushiden somon teriyaki'ye kadar birbirinden lezzetli Japon yemeklerinin tekniklerini öğreneceğiniz bu dersi kaçırmayın.
Soya soslu Japon sebze çorbası (Demo)
Somon Teriyaki
Levrek carpaccio, soyalı turunçgil sos ile (Demo)
Kremalı Soya ve mantar soslu tavuk
Sushi yapımı
. Thin roll
. California
. Easy hand rolls
. Nigiri
21 Ekim Perşembe 2010 19:00 - 23:00
Ücret: kdv dahil 160 TL.
**********************************************************************************
El Yapımı Makarnalar
Bolognese’e elveda!
MSA şefleri bu seferde sizin makarna repertuarınızı daha da genişletecek. Artık Bolognese ve Carbonara makarnalara elveda diyebilirsiniz...
Taze karabiberli fettuccine, üç peynir sosu ile
Gnocchi, pesto sos ile
Somon ravioli, yaban mantarı sos ile
Zerdeçallı erişte, kremalı tarhun sos ile
23 Ekim Cumartesi 2010 10:00 - 14:00
Ücret: kdv dahil 130 TL.
**********************************************************************************
Küçük Gurme 2 (10-14 yaş)
Chocolate chip cookies
Pizza italiano
Hindistan cevizi sütünde pişirilmiş tarçınlı muz
Küçük Gurme 2 sadece çocuklarla gerçekleştirilmektedir.
İstasyonlarda ikili gruplar halinde çalışılmaktadır.
23 Ekim Cumartesi 2010 16:00 - 18:00
Ücret: kdv dahil 80 TL.
**********************************************************************************
İtalyan Mutfağı 4
Taze baharatlı ve ricottalı domates dolması, Terra Italia Chianti
Deniz mahsullü risotto,Terra Italia Pinot Grigio
Rezene yatağında fırın levrek, şampanyalı limon sosu ile, Terra Italia Pinot Grigio
Badem biscotti
İtalyan Mutfağı’nın eşsiz yemeklerinin tadına Kayra’nın 'Terra İtalia' serisi şarapları ile varın.
Kayra Wine Center şarap eğitim uzmanı eşliğinde yapılacak olan tadımda, yemek–şarap uyuma dair öğrenmek istediklerinizin cevaplarını bularak, yemeklerin tamamlayıcısı şarapları daha iyi tanıma şansına sahip olacaksınız.
25 Ekim Pazartesi 2010 19:00 - 22:00
Ücret: kdv dahil 110 TL.
**********************************************************************************
Pastacılık 2
MSA şefleri sizlere mükemmel ve klasik pasta yapma tekniklerini, süslemeleri ve servisini öğretecekler. Sakın kaçırmayın!
Napolyon
Vişneli madeleines
Çikolatalı, karamelize şam fıstıklı cheesecake
Limoncello ve bademli creme brulee
26 Ekim Salı 2010 10:00 - 14:00
Ücret: kdv dahil 110 TL.
**********************************************************************************
Şeker Hamuru ile İleri Seviye Çiçek Modelleme
Şeker Hamuru ile modelleme ve Pasta Süsleme temel eğitimini almış tüm katılımcıların çiçek modelleme tekniklerinin inceliklerini çok daha detaylı olarak öğrenebilecekleri ve birbirinden renkli ve güzel çiçek modelleri yapabilecekleri bu programı kaçırmayın...
2 gün sürecek bu programın eğitmeni ünlü tasarımcı Zeynep Ada.
Gazanya çiçeği
Gerbera
Krizantem
Küpe Çiçeği
Nergis-Narcissus
Rudbeckia Çiçeği
Rüzgar Gülü-Hepatica Nobilis
27-28 Ekim (Çarşamba-Perşembe)
27 Ekim Çarşamba 2010 10:00 - 14:00
Ücret: kdv dahil 300 TL.
**********************************************************************************
Meksika Mutfağı
Avakado ve domates tartar üzerinde levrek ceviche
Tavuk taquitos, guacamole dip sos ile
Lime ve kekik marineli Mexican steak kremalı chipotle sos ile
Kahlua likörlü Mexican mocha mousse
28 Ekim Perşembe 2010 19:00 - 22:00
Ücret: kdv dahil 110 TL.
**********************************************************************************
Balıklar ve Kabuklular
Bu dersimizde birçok balık ve deniz kabukluları tarifleri ile tanışacak, farklı hazırlama, tanımlama, seçme ve pişirme tekniklerini öğreneceksiniz.
Caldeirada ‘Portekiz usulü deniz ürünleri yahnisi’
Kremalı deniz tarak gratine
Kağıtta portakallı levrek
Crab cake ‘yengeç köftesi’, akdeniz yeşilliği ve taze fesleğenli tartar sos ile
Çikolata mousse ikramımızdır...
30 Ekim Cumartesi 2010 10:00 - 14:00
Ücret: kdv dahil 140 TL.
Programlar en az 8 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir.
İstasyonlarda 2 kişi çalışılmaktadır.
Satın alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamaz.
MSA
Meydan Sokak Beybi Giz Plaza B Blok No:123-136
Ayazağa, Maslak – 34398 İstanbul -Türkiye
Tel:+90 212 290 35 50 – 16 hat / 212 444 9 MSA (212 444 9 672)
Fax:+90 212 290 35 55
e-posta:info@msa.tc
bu gidişle haftaiçi izin aldırtacak MSA bana... aklımı çeliyor her ay... Yıllık izninizi geçireceğiniz adres alanını MSA diye doldururum artık izin formunda:) Sevgiler ikinize de...
YanıtlaSilsutumesarellemekarisma, yıllık izni orada geçirmek şahane fikir :) 19.00 da başlayan workshoplarda iş çıkışı günün yorgunluğunu atmanın keyfi de bir başka :) Sevgiler...
YanıtlaSil