8 Şubat 2011

14 Şubat menüsünün tadı KOSKA’da saklı!

Bir asırlık tarihi ile Türk mutfağının vazgeçilmezi haline gelen KOSKA, Sevgililer Günü menüsüne hem renk hem lezzet katıyor. “Tahin ve pekmez”i 14 Şubat için hazırlanan tariflerde buluşturan ünlü markayla bu özel günde ağzınızın tadı yerinde olacak.

Geleneksel lezzetine eklediği yeniliklerle 104 yıldır sofralarınıza tat katan KOSKA, bir araya geldiğinde muhteşem ikiliyi oluşturan “tahin ve pekmez”i Sevgililer Günü menüsünde buluşturuyor. 14 Şubat’ta hazırlanacak sabah kahvaltısı ve akşam yemeği menülerine renk katan KOSKA “tahin ve pekmez” ile bu önemli günü daha keyifli ve zinde geçireceksiniz.

14 Şubat akşamı sevgilinize hazırlayacağınız leziz yemeklerin sırrı ise ünlü markanın özel olarak hazırlattığı tahin ve pekmezli tariflerde saklı.



Nohutlu ve otlu peynirli salata, pirinç sirkesi ve tahin soslu

Malzemeler

60 gr nohut
40 gr yeşil zeytin/ çekirdeği alınmış
1 adet kırmızı biber
1/3 bağ taze nane
4 dal fesleğen
4 dal taze kekik
100 gr roka
75 gr edamame fasülyesi
50 gr tulum peyniri/ rende
8-10 adet çeri domates
30 ml limon suyu
250 gr akdeniz yeşilliği
30 gr Koksa tahin
20 ml pirinç sirkesi
10 ml susam yağı
5 gr hardal


Hazırlanışı

• Tahin,pirinç sirkesi,zeytinyağı,hardal,tuz ve karabiber ile bir sos hazırlayın.

• Peynir hariç tüm malzemeyi bir karıştırma kabı içerisinde sos ile harmanlayın.

• Susam yağını tabağın tabanına dökün.

• Harmanladığınız malzemeyi tabağa koyun.

• Tulum peynirini salatanın üzerine serpiştirin ve servis edin.




Acılı kuzu çöp şiş, keçi boynuzu pekmezi ile

Malzemeler

2 adet sarımsak/ ince doğranmış
3 adet arpacık soğan/ ince doğranmış
1/2 adet kırmızı meksika biberi/ ince doğranmış
200 gr kuzu kıyması
1/2 adet limonun kabuğu
1 bardak galeta unu
1 dal nane/ ince kıyılmış
1 dal kişniş/ ince kıyılmış
50 ml Koska keçi boynuzu pekmezi
zeytinyağı
tuz


Hazırlanışı

• Sarımsak, arpacık soğan, meksika biberini zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.

• Soğuduktan sonra kıymaya ilave edin ,galeta ununu da ekleyin ve yoğurun.

• Kıyma harcını soğuması için dolaba alın.

• Soğuduktan sonra çöp şişlere dizin.

• Az yağda tavada pişirin.

• Piştikten sonra üzerine fırça ile keçi boynuzu pekmezi sürün.

• Nane ve kişniş yaprakları serpiştirip servis edin.



Tahinli kurabiye, vanilyalı dondurma ile

Malzemeler

400 gr un
150 gr şeker
100 ml Koksa tahin
200 gr margarin
100 gr ceviz/dövülmüş
1 adet yumurta
1 adet yumurta beyazı
2 top vanilyalı dondurma


Hazırlanışı


• Bir kapta şekerle tahini iyice karıştırın.

• Oda ısısında yumuşamış margarini ve yumurtayı ekleyin.

• Unu ilave edin ve katıca bir hamur hazırlayın.

• Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın.

• Üzerine yumurta akı sürerek cevize batırın.

• Önceden ısıtılmış fırında 175 0C de 20 dakika pişirin.

• Vanilyalı dondurma ile servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails