6 Mayıs 2013

Önce Mamut Gibi Yiyorum, Ardından Forrest Gump Gibi Yürüyorum



Ya valla inanın benim yerimde bu evde başka biri yaşasaydı çoktan mamut olmuştu. Bir evin mutfağı, 5 yıldızlı otel mutfağı gibi çalışır mı? Bir giriyorum mutfağa darmadağın. 5 dakika sonra ise mum gibi... Aynı anda 5 çeşit yemek pişiyor. Rejime başlamanın da imkanı yokkkkk... Anneannem Bibiz'e diyorum ki; "Canım ben bugün rejime giriyorum. Senden rica ediyorum Allah'ını seversen kanıma girecek şeyler yapma. En azından bir hafta, 10 gün yapma."


Sanki ben hiç bu cümleleri kurmamışım... Bilgisayar karşısında haldır huldur yazı yetiştiriyorum. Zaten canım burnumda. Bir anda hafif bir kapı tıkırtısıyla konsantrasyonum dağılıveriyor. Aman yanlış anlaşılmasın kapı tıkırtısına değil, tıkırtıdan sonra gelen o sıcak, o helmelenmiş, o soğanımsı, o karamelizemsi, o kıymalı, o mis gibi tereyağlı hamur kokusuna kapılıp gidiyor konsantrasyonum. Bibiz, tüm sevimliliğiyle bir elinde taze demlenmiş tavşan kanı çayı tutarken, diğer elinde de dumanı tüten kıymalı pideleri masamın üzerine bırakma hamleleri yaparak, nefsimle mücadele etmemin önüne inanılmaz büyük bir gol atıyor.



 Kızayım mı, güleyim mi? Ne yapayım ben şimdi? İnsanız değil mi? Ben şimdi o baldan tatlı enfes kıymalı pideleri iki ısırıkta yutmayayım mı? Yedimmm tabii. Rejime ne oldu? Çööööpp... Mutsuz muyum? Yemeseydim inanın daha mutsuz olurdum. Artık rejim yapmıyorum ben bu evde. Mamut gibi yiyorum sonrasında da Forrest Gump gibi yürüyorum. Başka çarem yok çünkü... Ah Oktay Usta ah... Valla mide fesadım senin yüzünden olacak. Bibiz, her gün Oktay Usta'yı seyredip çılgın lezzetler yaratıyor. Adam fırında çiğ börek yapıyor.


Anneannem çiğ börek hamurundan kıymalı pide üretiyor. Var mı böyle bir olay ya... İşte bu kıymalı pidelerin hikayesi de böyle. Aslında fırında pişen leziz birer çiğ böreğe dönüşeceklerdi ama Bibiz kreatif bir dokunuşla onları kıymalı pideye dönüştürdü. Şimdi size yeniden soruyorum. Ben bu evde nasıl kilo verebilirim? Forrest Gump gibi yürümeye devam...

2 yorum:

  1. Cok haklisin,evde pisince nasil durulurki,cin iskencesi olur yemezssek! Bir arkadsimin kizi annesini tembihte bulunuyormus bu aralar sizin gibi,nolur güzel seyler yapma anne diye,cok zor yaaa diyete girmek mümkün degil! Yiende kolay gelsin diyorum,anneannecigininde ellerine saglik bu arada,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Valla ben pes ettim artık. Rejim yapmıyorum. Yiyorum sonra da yürüyorum. En azından aynı kiloda kalmayı başarabileyim değil mi?

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails