Malzemeler:
-5 su bardağı ince bulgur (Esmer)
-1 bağ maydanoz
-1 bağ taze nane
-1 bağ taze soğan
- 3 adet domates
- 3.5 yemek kaşığı biber salçası
-1.5 yemek kaşığı domates salçası
-1 tatlı kaşığı süs biberi salçası
-1.5 su bardağı zeytinyağı
-1 çay bardağı nar ekşisi
Yapılışı:
İnce bulguru soğuk su ile ıslatın. Bol bol bir sudan bahsetmiyoruz. Azar azar elinizle yedirerek, çiğköfte gibi yoğurarak sulu olmayan bir harç hazırlayın.
Yeşillikleri ( maydanoz, nane, taze soğan) yıkayıp, ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayın. Domates salçası, biber salçası, süs biberi salçası ıslanan yumuşayan bulgurla yoğurun. Salçaların tuzluluğuna göre ihtiyaç varsa tuz ekleyin. Bulgur iyice yoğrulduktan sonra nar ekşisi ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Zeytinyağını koyun. Yeşillikler ezilmeden yavaşça her şeyi karıştırın. Marul, roka gibi yeşilliklerle servis edin.
Yeşillikleri ( maydanoz, nane, taze soğan) yıkayıp, ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayın. Domates salçası, biber salçası, süs biberi salçası ıslanan yumuşayan bulgurla yoğurun. Salçaların tuzluluğuna göre ihtiyaç varsa tuz ekleyin. Bulgur iyice yoğrulduktan sonra nar ekşisi ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Zeytinyağını koyun. Yeşillikler ezilmeden yavaşça her şeyi karıştırın. Marul, roka gibi yeşilliklerle servis edin.
canım kısır istedi:(((( üşenmeyip yapsammı ne:)))) çok güzel görünüyor
YanıtlaSilValla bu tarifteki gibi yaparsan bütüüüüün kaseyi bile yersin:)
YanıtlaSilYarim demette dereotu kıysaydınız :)çok daha güzel olurdu bence,hayırlı günler
YanıtlaSil