Usla eğitmeni Fatih Demirci'nin tüyolarıyla şahane bir bolognese sos hazırlamak istiyorsanız, bu tariften şaşmayın:)
Temel makarna hamuru (15 dakika)
Un 200 gr
Yumurta 2 adet
Zeytinyağı 10 Ml
Tuz yeterince
Unu ve tuzu
karıştırarak tezgaha koyun ve ortasına bir çukur açarak yumurtaları içine
kırın. Merkezden çevreye doğru yoğurarak homojen bir hamur elde edip streçleyin.
20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
(2
Kişilik)
Dana kıyma 100 gr
Soğan ½ adet,
orta boy
Havuç ½ adet, orta
boy
Kereviz sapı ½ adet
Domates 2 adet
Domates
salçası 1 tatlı kaşığı
Zeytinyağı yeterince
Tereyağı 20 gr
Kırmızı şarap 1/3 bardak
Defne yaprağı 1 ad
Tuz yeterince
Karabiber yeterince
Muskat ½ adet
1.
Soğan
ince ince doğrayın. Havucu rendeleyin ve kereviz sapını küp küp doğrayın.
2.
Zeytinyağını
tereyağla beraber tencereye koyun. Sebzeleri 5 dakika boyunca soteleyin.
3.
Kıymayı
ilave edin. 5 dakika daha soteleyin.
4.
Şarabı
ilave edin ve alkolünü tamamen buharlaştırın.
5.
Rendeden
geçirerek püre haline getirdiğiniz domateslere salçayı ilave edip tencereye
ekleyin. Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra defne yaprağını
ekleyin ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak yaklaşık ½ saat boyunca pişirin.
6.
Tuz
biber ve rende muskat ayarını yapıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. (Muskatı
rende yardımıyla sadece 4-5 kere rendeleyin aksi takdirde lezzeti bozacaktır.)