Tabanı için (Crumble) :
1 paket Eti Burçak bisküvi
50 gr eritilmiş, soğutulmuş tereyağı
30 gr bal
2 gr toz filtre kahve
Hazırlanışı :
Tüm malzemeyi rondoda çekin.
Çemberin-kalıbın tabanına dökün ve kaşıkla bastırarak sıkılaştırın.
Dolgusu için :
100 ml krema
100 gr irmik
80 gr dolmalık fıstık
100 gr toz şeker
400 gr labne peynir veya mascarpone
8 gr toz jelatin
1 tutam vanilya
Hazırlanışı :
Krema, irmik ve şekeri bir sos tavasına koyun.
İrmikler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
Toz jelatini soğuk su ile yumuşatıp, sıcak kremalı karışıma ekleyin.
Başka bir kapta peyniri, fıstığı ve vanilyayı karıştırın.
Soğumaya yakın (katılaşmadan) karışımı, peynir ve şeker karışımına yedirin.
Tabanı döşenmiş çembere doldurup, buzdolabında katılaşana kadar bekletin.
Bu workshopta canayakınlığı ve pastacılıktaki hüneri ile katılan herkese keyifli birkaç saat yaşatan Sevgili Hasan Ünlü Şef'e sevgilerimizle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder