Deneysel mutfak çalışmalarımın bir ürünü olan kurutulmuş domatesli meze, aile üyelerinden tam puan aldı. Son derece pratik ve lezzetli olan bu spesiyal ortalama 10 dakikada hazırlanıyor. Kurutulmuş domatesleri 2-3 dakika sıcak suda bekletip iyice sıkın. Tulum peyniri, kıyılmış maydanoz ve kırmızıbiberden oluşan iç harcı, kurutulmuş domateslerin arasında koyup, midye kabuğu kapatır gibi kapatın. Servis tabağına alıp, üzerinde zeytinyağı gezdirin. İşte bu kadar basit. Mis gibi hazırladığım ve özenle servis tabağına dizdiğim bu spesiyal, sofraya konduktan 5 dakika sonra yarıya indi. Lokum gibi tek tek mideye indirilen tulum peynirli kurutulmuş domatesler, rakı sofrasının yanı sıra kahvaltıda da oldukça lezzetli oluyor.
o baharat ve peynir kombinasyonu ile ne kadar lezzetli olabileceğini tahmin edebiliyorum hiç şaşırmadım:)
YanıtlaSilİnsan, servis tabağındaki tüm kurutulmuş domatesleri bir hamlede çiğnemeden yutabilir:)
YanıtlaSilgercekten vaz gecilmez olacak :-) ellerinize saglik dedektifler...:-)
YanıtlaSilDener denemez yorumunu bekliyoruz Emel:)
YanıtlaSil