tag:blogger.com,1999:blog-4503971881228360997.post767443253507465716..comments2023-10-04T17:42:09.485+03:00Comments on Lezzet Dedektifleri: Döküm tava "Hecha" ile yemeklerinize lezzet katın...Lezzet Dedektiflerihttp://www.blogger.com/profile/05332682038822481724noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-4503971881228360997.post-68409568742228702652010-11-16T23:00:13.799+02:002010-11-16T23:00:13.799+02:00Hecha ürünlerimi keyifle kullanıyorum. Teşekkürler...Hecha ürünlerimi keyifle kullanıyorum. TeşekkürlerCuRLyDaRkhttps://www.blogger.com/profile/09192447055982758475noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4503971881228360997.post-72044989036694935822010-11-16T22:57:15.807+02:002010-11-16T22:57:15.807+02:00Season işlemi yapacaklar için birkaç önerim olacak...Season işlemi yapacaklar için birkaç önerim olacak. Döküm mutfak ürünlerime toz emaye kaplamalı da olsalar "seasoning" işlemi uyguladım. Sonuç mükemmel. İşlem sırasında Aspir Yağı kullandım. Aspir yağını bir internet sitesinden sipariş verdim. (http://www.aspir-yagi.com). Aspir yağının yanma derecesi (smoke point) 260 derece, yani çok yüksek ve daha kaliteli bir polimer yapısı oluşturuyor. Bunu yabancı bir internet sitesinden öğrenmiştim. Aşağıda bu linkleri verdim, inceleyebilirsiniz. İşlem için 200-220 dereceye ısıtılmış bir fırına, bir bez parçası ile Aspir Yağı sürdüğüm (ince bir tabaka sürmeniz yeterli, fazlasına gerek yok. Bir de hav bırakmayan bir bez kullanın mutlaka) döküm tavamı 1 saat süre ile fırınladım. Square Pan tavamı ise aynı sıcaklıkta 2 saat süre ile fırınladım. Sonuç mükemmel. Pırıl pırıl parlayan ürünler, yapışmaz tava, kolay temizlik. Sağlıcakla kalın.<br /><br /><br />Kaynaklar :<br /><br />http://www.aspir-yagi.com<br /><br />http://sherylcanter.com/wordpress/2010/01/a-science-based-technique-for-seasoning-cast-iron/<br /><br />http://www.cookingforengineers.com/article/50/Smoke-Points-of-Various-FatsCuRLyDaRkhttps://www.blogger.com/profile/09192447055982758475noreply@blogger.com