15 Nisan 2013

Bafetto'yu Keşfetmenin Tam Zamanı...

(İlkay Sümer, Baffetto Pizza, salatamız ve bendeniz...)

Bağdat Caddesi'nde tam da Şaşkınbakkal'da bu kadar güzel bir pizzacı olacağı aklımın ucundan geçmezdi. Baffetto'yu çok sevdiğim lise arkadaşım Ayça sayesinde keşfettim. İyi ki de keşfetmişim. Şimdi resmen müdavimi oldum. Aslında ana cadde üzerinde. Ama geride olması nedeniyle caddenin o hengamesinden de uzak... Dekorasyonu son derece şirin. İnsan kendisini Avrupa'da bir restoranda yemek yiyormuş gibi hissediyor. Aynı hissi Nişantaşı'daki Kantin de veriyor bana:)  Baffetto'ya en son İlkay ile gittim. Onu da buranın müdavimi yaptım. Peki ben burayı neden bu kadar çok sevdim? Şimdi bu süreci madde madde aktaracağım:



1-Bir kere mekan konumu gereği son derece enerjik. İnsan saatlerce otursa da sıkılmıyor. Samimi bir ortam yaratılmış.
2- Çalışanlar son derece güler yüzlü...
3- Karanfilli ÇAYI son derece güzel. Yemekten önce ve yemekten sonra mutlaka için...
4-Masalarda pizza için özel keskin bıçaklar var. Kesmek için cebelleşmek zorunda kalmıyorsunuz.
5-Acı sos, sirke, limon suyu, zeytinyağı vs. hepsi sofrada. Teker teker rica etmek zorunda kalmıyorsunuz.
6- Mönü de çok eğlenceli. Dilerseniz pizzanızı iki ayrı çeşit yaptırabiliyorsunuz. Yani yarısı Akdeniz, diğer yarısı tavuklu gibi.



7- Karanfilli ÇAYI son derece güzel:)
8-Pizzaları kocaman. Biz iki arkadaş gidince bir pizzayı bölüşüyoruz. Ama gençler maşallah bir pizzayı hapur hupur götürüveriyor.İlkay ile olan fotoğrafımız da bu süreci açıkça yansıtıyor.


9-Eğer bir pizzayı bölüşücekseniz o zaman mutlaka yanında bir Akdeniz salatası söylemelisiniz. Bu salata pizzanın yanında süper iyi gidiyor. Son derece fresh. Bol peynirli, domatesli, akdeniz yeşillikli... Yeme de yanında yat cinsinden... Bu arada bebek enginar-parmesan da son derece iştah açıcı bir alternatif.
10-En son fesleğen, mozeralla ve jambon üçlemesiyle kendi pizzamızı yarattık İlkay ile. Ondan önce Sibel ile geldiğimizde de Prosciutto Funghi yemiştik. O da süperdi.  Dört peynirli pizzalarının yanı sıra brokoli ve ıspanaklı Greenpeace de son derece güzeldi.


11- Pizza öncesinde mutlaka şahane domates çorbalarından içmelisiniz. Yani nasıl anlatayım manyak bir lezzet. Çorba gibi değil de makarna sosu, özel bir et yemeği, kızgın kumlardan serin sulara kıvamında bir karışım.
12- Karanfilli ÇAYI son derece güzel:)
13- Pizzalarıyla ilgili minik bir eleştirim var. Konserve mantar kullanıyorlar. Bu da o eşsiz tat mekanizmasını ister istemez bozuyor. Taze mantar kullanabilir misiniz PLEASE???
14-House wine'larından da içtim. Ama çok memnun kaldığımı söyleyemem. Siz daimi bir şekilde karanfilli çay için:)))) 
15- Son olarak tatlı spesiyallerine gelelim. Ben elmalı crumble'ını çok sevdim. Dondurmayla servis ediliyor. Ama yerken zorlanıyorsunuz çünkü farklı bir kapta sunuluyor. Bu sunum tarzı değiştirilse müşteriler çok daha rahat yiyebilir. Nutella muzlu mini pasta da son derece leziz.
16- Fiyatlar son derece uygun. Pizzaların fiyatları 20 TL civarında değişiyor.

Bafetto
Yapı Kredi İkramiye Blokları 361/a
Şaşkınbakkal  Istanbul
afetto
Yapı Kredi İkramiye Blokları 361/a
Şaşkınbakkal  Istanbul
Tel: 0 216 360 12 07
bestpizza@bafetto.com
Tel: 0 216 360 12 07
bestpizza@bafetto.com

1 yorum:

  1. bafetto hakkında bir yazı;

    http://www.normalisgood.net/bafetto-sehrin-en-iyi-pizzasi/

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails