6 Haziran 2012

Tantuni Meraklılarına Evde Tantuni Hazırlama Tüyoları



Valla aslında bu işin uzmanı Pınar'dır. Yarım ekmek tantunileri hazırlayıp hazırlayıp yedirirdi bize. Ben bu kez onunkinden daha farklı bir tarz denedim ve gerçekten güzel oldu. Bakalım siz de beğenecek misiniz?

Malzemeler ( 4-6 kişilik)
-1 kilo biftek
-Acı köfte sosu ( çekirdekli olanlarından)
-2 adet piyazlık doğranmış soğan
-1 demet maydanoz
-2 domates
-Biraz sumak, kekik ve karabiber
-Bol kimyon ve toz kırmızıbiber
-Acı biber turşusu
-Tereyağı-sıvıyağ
-Ekmek
-Limon

Hazırlanışı
Bifteklerin önünü ve arkasını sıvıyağla iyice marine edin. Düdüklü tencereye alın. Etlerin üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 çay kaşığı karabiber koyun.Güzelce hoplatıp, düdüklünün altını kapatın. 30-35 dakika pişirin. Etler soğuduktan, suyunu iyice süzün. Sonra keskin bir bıçakla etleri iyice küçültün. Küçücük kareler haline getirin. Et lif lif ayrılır moda gelsin. Etleri derin bir tavaya alın. 4 çorba kaşığı sıvıyağda 10 dakika kavurun. Etler çok kuru kaldıysa biraz daha yağ koyabilirsiniz. Sonra 1 dolu dolu tatlı kaşığı kimyon, 1 dolu dolu tatlı kaşığı toz kırmızıbiberi ete ilave edin. Son olarak 1 çay kaşığı kekik ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup etleri iyice harmanlayın. Ayrı bir yerde soğanları piyazlık doğrayın. Maydanozları kıyın. Soğan, maydanoz ve sumaktan oluşan bir salata hazırlayın. Yarım ekmeklerin ön yüzüne acı köfte sosunu kaşık yardımıyla güzelce sürün. Üzerine istediğiniz kadar et koyun. Üzerine soğan salatasından koyun. Domatesin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın ve ince dilimler keserek, soğanın üzerine ilave edin. Son olarak da acı biber turşusunu ve limon suyunu ilave edip ekmeği kapatın.

Yani bu kombinasyonun çirkin olması ihtimali var mı sizce?


2 yorum:

  1. E iyi de, kuyruk yağı olmadan tantuni olmaz kii :D

    YanıtlaSil
  2. Kuyruk yağı sevmediğimiz için tercih etmiyoruz açıkçası. Lahmacunda iyi gidiyor bazen. Ama ette aynı şeyi söyleyemeyeceğiz:)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails