16 Nisan 2012

Dondurma Bilimsel Olarak Mutlu Ediyor!


Dondurmanın mutlulukla ilişkisini uzun yıllardır gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalarla da somutlaştıran Algida’nın Ar-Ge Yöneticisi Dr. Joy Wilkinson mutlu olmanın neden önemli olduğunu anlattı. Dr. Wilkinson, mutluluğun olumlu etkilerinden söz ederken, “Mutlu insanlar daha tatmin edici sosyal ilişkiler kurarlar. Daha yaratıcıdırlar, daha kolay çözüm bulurlar” dedi.  Türkiye pazarına girdiği 1990 yılından itibaren milyonlarca insanla mutluluğu paylaşan Algida, dondurmayla mutluluk arasındaki bilimsel ilişkiyi anlattı. Algida Ar-Ge Yöneticisi Dr. Joy Wilkinson, Londra Psikiyatri Enstitüsü ve Amsterdam Üniversitesi’nde yapılan nörolojik araştırmalarla dondurma yemenin insanı mutlu ettiğinin ortaya konulduğunu belirterek “Peki dondurmanın insanı mutlu etmesi neden önemli? Çünkü mutlu insanlar daha tatmin edici sosyal ilişkiler kurarlar. Daha yaratıcıdırlar, daha kolay çözüm bulurlar. İnsanlar pozitif tavrı olan kişilerle arkadaş olmak ve onlara duygusal destek sağlamak konusunda daha isteklidirler. Özetle, mutluluk çok önemlidir. Çalışmalarımız dondurmanın mutluluk verdiğini gösteriyor” diye konuştu.

Laboratuvar çalışmaları mutluluğa işaret ediyor

Araştırmaların insanların yüzünü gülümseten yiyecek olduğunu ortaya koyduğunu söyleyen Wilkinson, Amsterdam Üniversitesi’nde dondurmanın gülümsettiğini gösteren ekibin Mona Lisa’nın gerçekten gülümsediğini kanıtlayan ekip olduğunu belirtti. Wilkinson, bu ekibin Unilever için 300 katılımcının yüz ifadelerini analiz ettiklerini açıklayarak şöyle konuştu: “Katılımcılar, aralarında dondurmanın da olduğu farklı yiyecekleri tüketirlerken, yüzlerindeki ifadeler duygu tespit eden özel bir bilgisayar yazılımıyla izlendi ve hangi yiyeceklerin daha çok mutlu ettiği tespit edildi. Katılımcıların %64’ünün yüzünde dondurma yerken mutlu bir ifade oluştu.”
Londra Psikiyatri Üniversitesi’nde yapılan Fonksiyonel Manyetik Rezonans Görüntüleme testlerinin de dondurmanın beyinde yer alan haz bölgesini uyardığını ve bunun dondurmanın mutlu ettiğinin bir başka göstergesi olduğunu dile getiren Wilkinson, “Dondurmanın insanı mutlu etmesini önemsiyoruz, çünkü mutluluk önemli bir kavram. Mutlu insanların güçlü sosyal bağları vardır. Bu da, mutlu evliliklere, tatmin edici ikili ilişkilere ve yüksek iş performansına olanak verir. Ayrıca mutlu insanların toplumsal duyarlılıkları da daha fazladır” dedi.

1 yorum:

Related Posts with Thumbnails