16 Mart 2012

5 Günlük Dukan Atak Rejim Listesi



BİRİNCİ GÜN

Sabah kahvaltısı

Uyanır uyanmaz, metabolizmayı hızlandırmak için kahvaltıdan yarım saat önce 1 büyük bardak su için. Öğünler arasında 5 saatten uzun fark olmasın. Mümkünse akşam yediden sonra hiçbir şey yemeyin

Her gün yiyeceğin ekmeği nasıl hazırlayacaksın?

Doğalsan marka yulaf kepeği unundan (Sadece büyük Migroslarda var. Un reyonunda satılıyor. Yanlışlıkla corn flakes almayın. Un gibi olması gerekiyor. İnternet üzerinden de alabilirsiniz.)

1.5 çorba kaşığı alıp bir kaseye alın. İçine 1 yumurta kır, yağsız lor peynirinden 1 çorba kaşığı koyun. İyice karıştırın. Teflon tavaya yarım çay kaşığı zeytinyağı koyun. Peçeteyle yayın. Yağ koymadan da yapabilirsiniz istersen. Sonra hazırladığınız harcı tavaya güzelce yay. Krep gibi pişireceksiniz. Bir taraf nar gibi kızarmadan öteki tarafını çevirmeyin. Piştiğinde kalın bir çörek gibi olacak. Bu ölçü, sizin bir günlük ekmeğiniz Ya sabah kahvaltısında hepsini ye ya da bir kısmını öğlen ya da akşam yemeğine ayırın Tercih size kalmış.

Bu ekmeğin yanında 1 dilim yağsız füme hindi jambon ve 1 dilim light beyaz peynir yiyebilirsiniz. Çay-Kahve şekersiz olmak şartıyla serbest.

Öğle yemeği

1 ya da 1.5 porsiyon tavuk şiş (Çok açsan 1.5 porsiyon ye ama dışarıdan söyleyeceksen yağsız olmasını önemle vurgulayın. Baharatlamasınlar…), 2 kaşık light yoğurt, üzerine limon sıkılmış bol maydanoz, 1 adet közlenmiş biber, 1 diet cola ya da bol su.

Akşam yemeği

Fırında levrek, bol limonlu maydanoz , taze soğan ve 4 yaprak roka (Balığı pişirirken üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağını fırçayla sürebilirsiniz)

5 günlük atakta meyve ve ara öğün yok. Canınız illa bir şey yemek isterse aralarda bir paket light yoğurt ,light meyveli yoğurt yiyebilirsiniz. Ya da küçük bir paket light süt içebilirsiniz

İKİNCİ GÜN ( SU İÇMEYİ UNUTMA)

Sabah kahvaltısı:
Kolesterolünüz yoksa 2 yumurta, light-yağsız 1 çorba kaşığı lor peyniri ve bol maydanozdan oluşan bir omlet hazırlayın. Dilersen biraz mantar da koyabilirsiniz. Yağsız tavada pişirin. Kolesterolünüz varsa iki yumurta akından aynı şekilde omlet yapın. Doğalsan markalı ekmeğinden de pişir. Omletin yanında sadece yarısını yiyin.

Öğle yemeği
1 ya da 1.5 porsiyon yağsız ve baharatsız dana şiş. Yanında bol limonlu maydanoz, 1 adet közlenmiş biber, 2 çorba kaşığı light yoğurt
Akşam yemeği

Fırında çipura, bol limonlu maydanoz ve taze soğan, çok az roka (3-4 yaprak) ( Yeşilliklere asla yağ koymayın)
ÜÇÜNCÜ GÜN (Suyu unutma)

Sabah kahvaltısı

Doğalsan markalı unundan ekmeğini hazırlayın. Sonra arasında 1 dilim füme hindi jambon ve light kaşar koyup sandwich hazırlayın… Çay-kahve serbest.

Öğle yemeği

Yağsız dana kıymadan köfte hazırlayın. İçine 1 dilim kepek ekmeğini rondodan çekip koyun. Dışarıdan köfte söylemeyin. Çok yağlı oluyor. Akşamdan kendiniz hazırlayon. Soğanı, kimyonunu kendinize göre ayarlarsınız

İstediğin kadar köfte yiyebilirsiniz. Tavada yağsız pişirin. 6-8 adet ideal oluyor. Küçük köfteler olmasın. Ortalama büyüklükte olsun ki gözün doysun. Yanına bol limonlu maydanoz, taze soğan ve 2 çorba kaşığı light yoğurt.
Akşam yemeği

1 tatlı kaşığı taneli hardal, karabiber, tuz ve kırmızıbiberle marine edilmiş 200 gram somonu yağsız tavada ya da fırında iyice kızarana kadar pişirin. Bol limonlu maydanoz, taze soğan ve roka eşliğinde yiyin. (Yeşilliklere asla yağ koyma)

DÖRDÜNCÜ GÜN (Suyu unutma)

Sabah kahvaltısı:

2 yumurtadan omlet zamanı… Ya akından ya da komple olarak. Bu sefer içine ince kesilmiş hindi füme jambon ve light kaşar koyun. Mantar da koyabilirsiniz. Doğalsan ekmeğinin de sadece yarısını ye. Çay-kahve serbest

Öğle yemeği

Tavuk göğüs ızgara, Yanına bol limonlu maydanoz, taze soğan ve 2 çorba kaşığı light yoğurt.

Akşam yemeği

Fırında hamsi. Mümkün olduğu kadar az yağlı yapın. Çıtır çıtır kızartın. Bol limonlu maydanoz, taze soğan ve roka eşliğinde yiyin. (Yeşilliklere asla yağ koyma)



BEŞİNCİ GÜN ( Suyu unutma)

Bugün kurtuluyorsunuz..

Sabah kahvaltısı:

Doğalsan ekmeğinin arasında light peynir ve yeşil biber koyup sandwich yapın. Çay-kahve serbest

Öğle yemeği:

Haşlanmış, didiklenmiş, söğüş tavuk eti. Karabiber,tuz serpip lezzetlendirin. Yanında bu sefer sadece limonlu maydanozla…

Akşam yemeği

1 büyük parça bonfile ya da 3-4 parça biftek. Yağsız tavada pişecek. Sonrasında kekikle tatlandırın. Yanında 1 tatlı kaşığı taneli hardal yiyebilirsiniz. Bol limonlu maydanoz, taze soğan ve roka eşliğinde yiyin (Yeşilliklere asla yağ koyma)

 YARIN DA 5 GÜNLÜK SEYİR DÖNEMİ LİSTEMİZİ PAYLAŞACAĞIZ. BUNDAN SONRASI İRADENİZE BAĞLI

4 yorum:

  1. sonuçtan da haberdar edelim lütfen:)bu arada sıraladığınız proteinler ile spor da tam gaz başlasa enfes fark olur kas yapısında! sporcu beslenmesi resmen...

    YanıtlaSil
  2. Bu rejimi bir ay yaptım ve sonucuda 5 kilo verdim. Şimdi seyir dönemindeyim. Hedefim 5 kilo daha vermek.

    YanıtlaSil
  3. Atak döneminde maydanoz yesil biber yesil sogan yenmiyor ki... En azindan kitapta öyle yaziyor.diyet listesi süper ama atak listesine benzemiyor

    YanıtlaSil
  4. Şimdi söyle bir durum var. Ben burada Dukan diyetini kendime göre daha çekilir bir hale getirdim. Sadece etle hayat geçmiyor. 2-3 dal maydanozu inisiyatif kullanarak yedim. Bazen daral geldi. 1 adet közlenmiş biber de yedim. Hatta taze soğan bile yedim. Bu tamamen tercih meselesi.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails