1 Şubat 2012

Hamsili Pilavın Böylesi

Dido, bu hamsili pilavdan bir daha yap bize...
Kankim Sibel'in tüm ailesi marifetli. Gönül Abla'dan sonra bu kez de kardeşi Didem'in hamsili pilav tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İstanbul'da yöresel lezzetleriyle ünlü restoranları avucunun içi gibi bilen, öğrendiği tarifleri de bizlerle paylaşan Didem'in yeni tariflerini dört gözle bekliyoruz. Önceden uyarmakta fayda var. Didem'in elinden çıkan hamsili pilav tam anlamıyla çılgın bir lezzet...

Malzemeler
-1.5 kilo hamsi
-2 büyük boy soğan
- 3 su bardağı pirinç
- 2-3 kaşık dolmalık fıstık
- 3-4 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı (tepeleme) yenibahar
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- Tereyağı
- 5 bardak sıcak su
- 1 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Hamsilerin kılçıklarını ve kafasını temizleyin. Her yerini yağladığınız borcam ya da tepsinin kenarlarına sıkı sıkı dizin. Hamsiler pişince küçüleceği için araları boşluk kalmamalı… Ayrı bir yerde tereyağ ve zeytinyağı karışımıyla soğanları kavurun. Soğanların kavrulmasına yakın fıstıkları da ilave edin. Karışım bir taşım kaynadıktan sonra üzerine önceden ıslattığınız pirinci ilave edin. Üzerine baharatları ve kuş üzümünü kattıktan sonra suyunu ve şekerini ilave edin. Pilav tam demini almadan, hamsilerin ortasına yerleştirip, kaşıkla iyice yayın. Borcam ya da tepsinin üzerini de komple hamsiyle kaplayın. Lezzetlendirmek için tereyağ parçaları ekleyin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında, hamsiler  kızarana kadar pişirin. Daha sonra da servis tabağına ters çevirip çıkarın.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails