5 Şubat 2012

Go Mongo'da Moğol Barbeküsü

Moğolistan'daki av partilerinde etler ve sebzeler kılıçlarla dilimlenip, kalkanların üzerinde harlı ateşte pişirilirmiş. Bu gelenek batılaşarak, günümüzde Moğol Barbeküsü konseptiyle karşımıza çıkıyor.

Moğol Barbeküsü konseptini Asya Mutfağı'yla karıştırıp, bizlerle buluşturan ve müdavimi olduğumuz mekan; Go Mongo. Go Mongo'nun İstanbul'da üç şubesi var : Suadiye, İstinye Park ve Meydan AVM.


Açık büfeden size verilen kaseye tepeleme usulü doldurduğunuz taze et, tavuk, balık, sebze ve hatta meyveler,  seçtiğiniz malzemelere uygun sos ve noodle ile birlikte mutfağa doğru yol alıyor ve camekanla kaplı mutfakta devasa sacın üzerinde Moğol şefler tarafından pişiriliyor.



Porsiyon ya da sınırsız olarak alternatif sunulan mekanda tokluk gözetmeksizin sınırsız olanı seçmenizi tavsiye ediyoruz, bu lezzet kaçmaz! Yoksa BHR ve benim gibi yanınızdakilerin tabaklarına dadanma ihtimaliniz yüksek :)

Yemekten sonra bir de kızarmış dondurmaya yer ayırmanızda fayda var, yemekler kadar tatlılarda da oldukça iddialılar...

En az 1 gün öncesinden rezervasyon yaptırmanızı öneryoruz, çat kapı giderseniz uzun süre ayakta beklemeniz kaçınılmaz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails