8 Şubat 2012

En İdeal Kıvamlı Poğaça Tarifi


Valla, anneannem bu işi biliyor. Yılların tecrübesiyle en sağlam poğaça kombinasyonunu oluşturduğunu iddia ediyor. Poğaçalar piştiğinde ne çok kıtır ne de çok yumuşak oluyor. Tam damak tadıma göree......
İşte bu enfes poğaçanın malzemeleri:
-1 paket sana
- 1 çay bardağı zeytinyağı
-3 yumurta ( 1 yumurta ve iki yumurta akı hamurun içine, iki yumurta sarısı ise fırına vermeden önce poğaçaların üzerine sürülecek)
-1 yemek kaşığı toz şeker
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yemek kaşığı sirke
-1 paket kabartma tozu

Gerisi tamamen el maharetinize kalmışşş:))))

11 yorum:

  1. kim yaptıysa ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar :)))

    YanıtlaSil
  2. tam benlik desene:))ellerine sağlık çok güzeller canım

    YanıtlaSil
  3. off aksam aksam pogacca cekti canim
    cokda pufidik pufidik duruyorlar...

    ellerine saglik...

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Valla arkadaşlar, bu tarife göre yapın poğaçaları. İnanın pişman olmayacaksınız.

    YanıtlaSil
  5. ellerinize saglik, harika gorunuyor ama acaba ananecin acaba biraz daha ayrinti veremez mi, alabildigi kadar un konusunda mesela? :) bence bu bilgi hepsinden onemli :))

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkürler Görkem. Anneanneme ne zaman ölçü konusunda soru sorsam, göz kararı der geçiştirir. Hamura şekil vermeye çalışıp arasında peynir koyarken eline vıç vıç yapışmıyorsa ok'dir. Yani kulak memesinden bir tık sert olacak.

    YanıtlaSil
  7. Firin kac derece olmal? Kac dakika pisirmeli? Sana yagi eritipmi koymali? Help please

    YanıtlaSil
  8. Zeynep, fırın 200 derecede olursa iyi olur. Ortalama 45 dakika pişecek. Üstü iyice pembeleşecek. Sana yağını soğukken rendele ya da tavada eritip soğutup unlu karışıma ekle.

    YanıtlaSil
  9. Ben yaptim yalniz tarifte tuz olmadigi icin tuz koymadim ve peynirsiz yaptiklarim biraz tuzsuz oldu bir de yagi biraz fazla oldu gibime geldi ama yine de guzel oldu. Gercekten guzel bir tarifmis. Sirke sebebiyle de kivam muhtesem. Tesekkurler. Bir sonraki sefere daha guzel olacak sanirim.

    YanıtlaSil
  10. Ha bir de 190 - 200 gibi bir derecede pisirdim

    YanıtlaSil
  11. Zeynep aslında 1 tatlı kaşığının yarısından biraz fazla tuz koymak gerekiyor. Valla yazmayı unutmuşuz tarife. Süper hatırlatma:) Yağı fazla oldu diyorsun ama kaldırıyor hamur. Gevrek gevrek oluyor. Zeytinyağını koymadan yap bakalım bir defada. Belki sadece 1 paket sana yağı ile yapmak damak tadına daha iyi gelebilir

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails