20 Ocak 2012

Yaşasın Antiochia...


Geçen hafta  Cuma günü PNR ve Dicle ile Babylon'daki Redd konseri öncesinde muhteşem bir yemek ziyafeti çektik. Asmalımescit'teki Antiochia'ya Salı gününden rezervasyon yaptırdık. İyi ki yaptırmışız çünkü kapıdan giren çoğu kişi yer bulamadığı için güzel yemek kokularını içine çekip çıkmak zorunda kaldı. Sokaktaki masalar kaldırılmadan önce Antakya mutfağının en seçkin lezzetlerini sunan Antiochia'da çok daha rahat yer bulunabiliyordu. Bugün ise biraz daha zor. İşinizi riske atmak istemiyorsanız, rezervasyon yaptırarak gitmenizde fayda var. Peki bu samimi mekanda neler mi yedik? Aslında ne yemedik demek daha doğru olacak...

SPESİYAL 1
Antiochia'nın dürümleri kesinlikle 10 puanı hak ediyor. Eğer bugüne kadar dışarıda yediğimiz şey Adana ya da Urfa dürümse, o zaman Antiochia'da yediğimiz şey neydi? Puf puf bir lavaşın ev sahipliği yaptığı, satır kıyma ve farklı baharatların eşlik ettiği bu özel et karışımının tadı hâlâ damağımızda... Dürüme, mönüden seçtiğiniz dört meze eşlik ediyor. Kırma yeşil zeytinli mezeyle, humus favorimiz oldu.

SPESİYAL 2
İki kişilik özel tepsi kebabı ile ilgili olarak söyleyebileceğimiz tek şey; WAAAAWW:) Bittikçe, yeni bir tepsinin gelmesini hayal ettiğiniz bir spesiyal... İki kişilik deniyor ama bir dahaki sefere, adam başına bir tepsi söyleyeceğiz.

SPESİYAL 3
Ortaya bir de şiş söyledik. Eti nasıl marine ettiler bilemiyoruz ama yediğimiz bu muhteşem et, ağızda lokum gibi dağılıveriyordu. Bitmesin diye dua ettik ama bitti maalesef:(

SPESİYAL 4
Meze ve kebaplara eşlik eden, lahmacun hamuru gevrekliğinde, özel salça sürülmüş kıtır lavaş parçalarından kaç tane yediğimizi inanın hatırlamıyoruz.

Antiochia'nın lezzetli spesiyallerine ve güler yüzlü personeline Lezzet Dedektifleri olarak çok teşekkür ediyoruz...

Asmalı Mescit Mah. Minare Sokak No:21 Beyoğlu
Rezervasyon İçin: (0212) 292 11 00

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails