27 Ocak 2012

Türkiye'nin İlk Gerçek Napolitan Odun-Fırını Pizzası Diyoruz, Nutellalı Pizza Diyoruz. Başka Da Bir Şey Demiyoruz...


PiPanın kurucu ortaklarından, aynı zamanda mutfak direktörü Napoli doğumlu, ödüllü şef Enzo Carbone önderliğinde hazırlanan mönüde Türkiye’nin ilk gerçek Napolitan odun-fırın pizzaları dikkat çekiyor. "Oh, my god diyoruz" ve ustanın önünde saygı ve hürmetle eğiliyoruz. Mönü hazırlanırken en büyülü tatlara ulaşmak için İtalya’dan getirilen zeytinyağı ve Buffalo mozzarella, pasta yapımında kullanılan Martelli makarna dışında el yapımı makarnalar ve ekmekler, organik sebzeler kullanılıyor. Büyük ve zengin porsiyonlarla servis edilen mönü seçenekleri arasındaki başlangıçlarda “Izgara yeşil kuşkonmaz, Scamorza peyniri ve siyah Norcia truf mantarı dikkat çekiyor. Domates soslu pizzalar, el yapımı makarnalar, domates sossuz pizzalar ve yine farklı lezzeti ile bir ilk olan “ızgara pizzalar” PiPa’ nın farkını gösteriyor. Tatlılar arasında bulunan “Nutellalı Pizza” ise şimdiden müdavimlerin favorisi... Yeni jenerasyon pizza-pasta İtalyan restoranı olan PiPa’ da isteyenler için günlük et ve balık spesiyaliteleri de bulunuyor.
Nişantaşı'nda açılan Pipa, lezzetdedektifleri olarak bizi kendine müptela etti.


Özel Not: Mekana iki kişi giderseniz, iki kişilik masalarda sıkışarak yemek zorunda kalıyorsunuz. Bu nedenle Pipa'ya her daim 3 ve üzeri kişi gitmeye özen gösterin.

PiPa : Süleyman Nazif Sok.  No: 7/B Nişantaşı
Tel: 0212 225 74 72

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails