24 Ocak 2012

Soframız'da Çılgın Lezzetler Pişiyor

Star TV'de sabah saat 09:00'da yayınlanan Soframız programının fanı oldum çıktım. Programı bitmeden sokağa adım bile atamıyorum. Programın sunucusu Burcu Vural, her gün farklı illere konuk olunuyor ve yöresel yemekler yapılıyor. Allah'ım o Antakya mutfağının, o Gaziantep yemeklerinin lezzeti, o görsel şöleni nasıl bir çılgınlıktır?  Her program çılgın anekdotlarla dolu... Bu işi yapmak ne kadar keyiflidir kim bilir? Bir gün bize de bir teklif gelse, seve seve yaparız gerçekten ... Programda aktarılan püf noktalarından aklımızda kalanları da sizlerle paylaşalım istedik.

BU DETAYLARA DİKKAT
1- Tereyağını tavada erittikten sonra, 'ayranı' dedikleri köpüklü kısım, kaşık yardımıyla tavadan alınıyor. Geri kalan yağa ise sade yağ adı veriliyor. Bu yağ özellikle et yemekleri ve hamur işlerinde kullanılıyor.
2- Sebzeli et yemekleri hazırlarken, kasaptan aldığınız 100 gram kuyruk yağını, sebzelelerle tek başına kavurduğunuzda çılgın bir lezzet yakalıyorsunuz. Tencereye etin eklenmesiyle yemek, alıp başını gidiyor. Ziyafete dönüşüyor.
3- Elde açma börek yaparken, hamur mutlaka dinlendiriliyor. Aceleci olmayın, aksi takdirde oklavayla açarken yırtılan yufkaları yamama mücadelesi verebilirsiniz.
4- Doğradığınız soğanların gözünüzü yakmasını istemiyorsanız, öncesinde sıcak suda bekletin.
5- Yaprak sarma ya da lahana dolma yaparken, tencerenin en alt katına dolmaları koymadan önce kuzu kemiği koyun. Kemik suyu dolmalara inanılmaz bir lezzet katıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails