4 Ocak 2012

Japon Balığı Gibi Durmadan Yedirten Bir Sofra...


Birkaç gündür Yılbaşı soframızdan bahsedip duruyoruz ama güzel soframızın fotoğrafını ancak şimdi sizinle paylaşabiliyoruz. Herkesin görev dağılımı yaptığı bu sofrada dolmalar Kevser anneme, cheesecake-ciğer PNR'a, mezeler Bibiz ve Aydan'a, alternatif mini mezeler ise BHR'a ait. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık. O gün kelimenin tam anlamıyla yemeğe doyduk. Çoğu kişi akşam yemeğine 21.00'de başlarken, biz 20.00'de her şeyi silip süpürüp, saat 21.00'i gösterdiğinde sanki yeni yıla girecekmişcesine 10'dan geriye doğru saymaya başladık. Humus,fava, sardalya, çerkez tavuğu, beyin, ciğer, salam, pastırma, peynir, közlenmiş kırmızı biberli ve kurutulmuş kırmızıbiberli meze,Amerikan salatası, dolma,füme somon,patlıcan kızartması,kabak tatlısı,cheese cake,söğüş dil,kokteyl köfte, tarama gibi spesiyallerden oluşan meze soframıza ise Kıbrıs'ın meşhur göbek rakısı eşlik ediyordu. İlkay ve Dicle'ye de Kıbrıs'tan dönerken bu güzel rakıyı bize getirdikleri için çok teşekkür ediyoruz. Allah, ağzımızın tadını hiç bozmasın...

ÖNEMLİ ANEKDOTLAR:
-Beyin, tarama, Gelibolu marka sardalya ve dil özel olarak Asya Pazarı'ndan alındı. Bibiz, et ve sakatat konusunda Asya Pazarı'nı tek geçiyor.
- Soframıza eşlik eden rakı, yani Kıbrıs Göbek Rakısı, Atatürk'ün de en sevdiği rakılardan biriymiş.
- Gecenin bombası kesinlikle ciğer ve cheecake'ti. PNR'ımın özenerek yaptığı ciğer, soğanlı-domatesli sosuyla inanın ciğerden ziyade şekerpare gibiydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails