7 Ocak 2012

Bal Kabaklı Yufka Tatlısı


Kankim Sibel'in halası Gönül Abla, yeni buluşu olan balkabaklı yufka tatlısıyla tüm ailenin beğenisini kazandı. Kendisi Pilates’e giderek dal gibi olan Gönül Abla, lezzetli spesiyalleriyle aileyi kalori bombardımanına tutuyor. İşte bu enfes tatlının tarifi…


Malzemeler:

1 kg rendelenmiş balkabağı, 1.5 su bardağı dövülmüş ceviz, 4 yufka ve üzerine serpiştirmek için ceviz… (2 tepsi ölçüsü)

Hazırlanışı:

Yufkayı ikiye bölün, yuvarlak kısmına rendelenmiş kabak ve ceviz karışımını dökün. Üzerine şeker serpip, rulo şeklinde sarın. Baklava şeklinde kesin. Ruloların üzerine erittiğiniz tereyağını sürün.180- 200 derecede kızarana kadar pisirin.

Şerbet için: 4 bardak şekere 5 bardak suyu kaynatın. Tatlı ılık, şerbet sıcak olmalı

2 yorum:

Related Posts with Thumbnails