12 Aralık 2011

Zarif İspanyol Şarabı 'Mar De Frades' Mania Gurme'de

Albarino üzümünden üretilen İspanyol 'Mar de Frades' aromatik zenginlik ve dirilik açısından pek çok şarabı geride bırakıyor. Elegant bir tazeliğe sahip olan "Mar de Frades" özellikle kabuklu deniz ürünlerinin en iyi eşlikçilerinden biri.



İspanyol Ramon Bilbao şaraphanesinin elegant beyazlarından 'Mar de Frades', Rias Baixas bölgesindeki Albarino üzümünden elde ediliyor. Tadım notlarına düşülen kelimeler bu şarabın zarafetini tarif ediyor: Ön burunda canlı ve taze aromalarla beraber olgun meyveler ve beyaz çiçek kokularının ince egzotik dokunuşları hissediliyor. Damakta ise meyvemsi varyatel özelliklerin yanı sıra iyot hissediliyor. 'Mar de Frades' kesinlikle elegant bir tazeliğe sahip ve özellikle kabuklu deniz ürünlerin yanında içmeyi tercih edebileceğiniz en iyi şaraplardan biri. Ünlü gurmelerin de beğenisini kazanan 'Mar de Frades', Mania Gurme tarafından ithal ediliyor.

 Ramon Bilbao şaraphanesi hakkında

 Ramon Bilbao yıllar süren şarap ticareti sonrasında 1924'te Rioja bölgesinde şaraphanesini kurdu. Başlangıçtan itibaren odaklandığı en önemli nokta şarapların doğru bir şekilde yıllandırabilmek, meşe fıçıları doğru kullanabilmekti. Bugün modern tesislerinde kendi üzümlerinden ve bölgedeki
güvenilir bağcılardan elde ettiği üzümleri kullanarak şaraplarını yapıyor. Şaraphanenin bağları, Haro ve kompleks toprak yapısı ile bilinen Rioja Alta bölgesinde yer alıyor. Ramon Bilbao şaraphanesi, Rioja bölgesinin dışında Rias Baixas bölgesinde Albarino üzümünden Mar de Frades ve Ribera Del Duero bölgesinde Tempranillo üzümlerinden Cruz de Alba şaraplarını da üretiyor. Mania Gurme tarafından Türkiye pazarına sunulan 2009 Rekoltesi 'Mar de Frades', yüzde 12 alkol oranına sahip.

1 yorum:

  1. Arkadaşlarımla birlikte içtik, kesinlikle çok başarılı ve süprizsiz bir şarap.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails