21 Aralık 2011

Beş Çayına Özel Lezzetler


Beş çayına genelde hep tatlı, börek, çörek türü şeyler hazırlayıp dururuz. Ya da kısır, makarna salatası gibi fresh lezzetler. Bence bu süreç artık değişmeli. Farkındalık yaratmanın tam zamanı...  Pazartesi akşamı MSA'deki kokteylde, öğrencilerin hazırladığı birbirinden lezzetleri aperatifleri deneme şansımız oldu.. Bu lezzetleri bal gibi özel günlerde, çay ziyafetlerinde kullanabiliriz. İşte size birbirinden lezzetli ve pratik aperatifler....

Yepyeni kombinasyonlar

1-Kiş hamurundan mandalina büyüklüğünde kişler hazırlayın. Bu kişleri mantar, rokfor peyniri ve kremayla lezzetlendirerek fırına verin.
2-Minik kızarmış ekmekler hazırlayın ve bu ekmeklerin üzerine Arifoğlu'nda satılan lemmon pepper ile lezzetlendirdiğiniz somon fümelerden koyun. Taze soğanı incecik kıyın, 1 domatesin çekirdeklerini çıkarıp kare kare kesin. Somonun üzerine taze soğan ve domates serpin.
3- Beyaz peynir ve labne peynirini iyice karıştırıp küçük toplar yapın, daha sonra kıyılmış taze fesleğene bulayın.
4-Yufkayı geniş bir alana yayın. Üzerine fırçayla siyah zeytin ezmesi sürün. Kırmızıbiber serpin. Çok az da sıvı yağ sürün. Yufkayı tam ortasından ikiye katlayın. Ve cips şeklinde kesip fırında güzelce kurutun. Yufka cipslerini, Bim'de satılan ve gerçekten enfes lezzete sahip, acılı kahvaltılık domates sosuyla servis edin. İnanın pişman olmayacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails