20 Mayıs 2011

Valrhona Çikolataları Sanatla Birleşti

Dünyanın en seçkin ve özel çikolata markası olan Valrhona, Pastarom distribütörlüğü tarafından gerçekleştirilen organizasyola L’Ecole du Grand Chocolate’ın ünlü pasta şefi Jérémie Runel eşliğinde çikolatayı sanatla birleştirerek üstün lezzetler sundu.


 Ünlü Fransız şef Jérémie Runel’ın gerçekleştirdiği seminerde daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış ve tadılmamış 5 farklı Valrhona pasta tariflerini Türkiye’nin en ünlü otel ve restoran şefleri ile paylaştı. Sadece çok yüksek kaliteli çikolatalara verilen 'Chocolate Grand Cru' ünvanına dünyada öncülük eden Valrhona, L’Ecole du Grand Chocolate’ın ünlü şefi Jérémie Runel ile 18 Mayıs 2011 tarihinde Mutfak Sanatları Akedemisi Auditorium’da üstün lezzetle sanatı bir arada sundu… Vivarais çikolatacılığın, bugün ki adıyla, Valrhona 1922 yılında Alberic Guirronet adında bir sanatçı pastacı tarafından kurulmuş olup dünya çapında mükemmel çikolata üretiminde uzmanlaşmıştır. Valrhona’nın mükemmel çikolatası kakao alanlarının ekileceği bölgenin seçiminden başlayarak, fidanların seçimi, çeşitli kakao tanelerinin birleştirilmesi, çikolatanın üretilmesi ve bu çikolata ile üretilecek spesiyal reçetelerin hazırlanması aşamalarına kadar titizlikle devam ediyor.


Tat, Valrhona da kalitenin en öncelikli kriteridir. 2006 yılında kurulan Fondation d’ Enterprise Valrhona’da en hassas tat analizleri 200’ü aşkın lezzen uzmanıyla yapılıyor. Tat değerlendirme çalışmalarını geliştirmek, bilgileri korumak ve zenginleştirmek için amacıyla kurulan laboratuar Valrhona çikolatalarının en incelikli noktasıdır. 1988 yılında profesyonellere yönelik olarak eğitimi amaçlayan okul Fransa’da Tain l’ Hermitage’de kurulmuştur. Okulun birbirinden seçkin şefleri, dünyanın her yerinden gelen profesyonellere çikolatanın işlenmesi ile özel ilgili bilgileri aktarır ve eğitir. Aynı zamanda okul şefleri tarafından her yıl geliştirilen özel reçeteler şüphesiz gelişime yön vermektedir. Çikolatada göz önünde bulundurulacak en önemli kriter tattır fakat aynı zamanda kakao orijini ve teknik özellikleri de önem teşkil eder. Valrhona’nın profesyonellerin kullanımı için sunduğu 5 ayrı kreasyon bulunur; Yöresel çikolata serisi, Grand Cru de Terroir, Grand Crue Evliliği, Profesyonel imza, Gurme tatlar serisi…  Tüm bu tatlar, orijine göre bölgeden bölgeye büyük bir dikkatle toplanır. Tadın sırları sabır ve titizlikle işlenir. Bunun dışında pralinli ürünler, kullanıma hazır servis ürünleri ve dekor bitirme ürün grupları Valrhona’nın profesyonellere sunduğu diğer ürünler arasında yer alır.

1 yorum:

Related Posts with Thumbnails