25 Ocak 2011

Sunset Grill&Bar'ın Şefi Hüseyin Arslan Mutfakta...

Ulus'un gözde mekanı Sunset Grill&Bar'ın en popüler spesiyali olarak öne çıkan 'patlıcanlı incik kebabı'nın lezzet sırlarını Şef Hüseyin Arslan'dan öğrendik.

Patlıcanlı İncik Kebabı tarifi (1 porsiyon ölçüsü)

Kebap için malzemeler

-300 gram kuzu incik

- 1 adet havuç

- 1 adet domates

- 1 adet kuru soğan

- 1 adet kereviz sapı

- 20 gram un

- 40 gram salça

- 2 gram tuz

- 2 gram tane karabiber

- 1 litre su

-100 gram ayçiçeği yağı

Patlıcan beğendi için malzemeler

-1 adet közlenmiş patlıcan

-100 gram süt

-20 gram un

-20 gram kaşar peynir

-20 gram tereyağı

-2 gram tuz

-2 gram biber

-2 gram muskat


Hazırlanışı

Kuzu inciğin sosu için önce sebzeleri sırayla 10-15 dakika kavurun. Sebzeler kavrulurken, kızgın yağda kuzu incikleri hafif kızarana kadar pişirin. Sosa, su ve salça da eklendikten sonra kuzu incikleri ilave edin. Kuzu inciği, 1 saat sosun içinde pişmeye bırakın. Patlıcan beğendi için önce biraz beyaz kalacak şekilde unu kavurun, doğranmış patlıcanı eklendikten sonra sütü katın. Tuz, biber ve muskat eklendikten sonra 5 dakika pişirin. Yemeği, közlenmiş patlıcan, domates ve biber eşliğinde servis edin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails