29 Ocak 2011

İstanbul Arka Sokak Lezzetleri


İki lezzet avcısı ve blog yazarı; Yigal Schleifer ve Ansel Mullins, ödüllü web sitelerini bir cep kitabına taşıdı. Şehirde herkesin tek başına kolay kolay bulamayacağı, henüz keşfedilmemiş yerel lezzet noktalarına ulaşmak için rehberlik yapan ‘İstanbul Arka Sokak Lezzetleri’ İngilizce baskısından sonra şimdi de Türkçe edisyonuyla lezzet takipçileriyle buluşuyor.



Ansel Mullins ve Yigal Schleifer’ın birlikte kaleme aldığı ‘İstanbul Arka Sokak Lezzetleri’, yemek yemeyi sevenler için gerçekten ‘yemek’ servis eden yerlerden bahsediyor, abartılmış mekânlardan uzak duruyor. Kitap, sokak arabasında satılan geleneksel nohutlu pilavdan mahalle meyhanesine, şehrin her yanındaki ‘İstanbul’un ruhunu taşıyan yemekleri’ sunan küçük yerel yeme-içme mekânlarına odaklanıyor. Kenti yerel halkın gözüyle görüp, hiç danışmanlık almadan İstanbul’un gizli lezzet hazinelerini keşfetmeye rehberlik yapan kitap, görsel zenginliğiyle de dikkat çekiyor. “Bu kitap, İstanbul’un duyulmamış mutfak kahramanlarını kutluyor. Dönerci, pilavcı, köfteci, esnaf lokantacı - bu çalışkan insanlar önemli bir İstanbul geleneğini koruyorlar. Yemek eğer kültürü ise, bunlar onun elçileridir” diyor eş-yazar Ansel Mullins. Eş-yazar Yigal Schleifer ise kitabı oluşturma nedenlerini; “İstanbul yemek için dünyanın en büyük kentlerinden biri. Fakat şimdiye kadar, İstanbul'un otantik yemek zevkini keşfetmek isteyenlere uygun gerçek bir rehber yoktu. Biz, bu kitapla iştahını izleyerek seyahat eden ve sadece yerel halkın bildiği yönüyle İstanbul’u keşfetmek isteyenler için bunu değiştirmek istiyoruz” sözleriyle ifade ediyor.



Hikâyesi olan yerleri tercih eden yazarlar, bu mekânların illa ucuz olması gerekmediğini ama bir değere sahip olduklarını söylüyorlar. “Kebabın ötesinde Türkiye’de, Balkan, Kafkas ve Ortadoğu mutfaklarının izlerini taşıyan pek çok yerel lezzet ve restoran var. Türk mutfağının bütün örneklerini bulabileceğiniz bu şehirde, nerede ne yemeniz gerektiğini biliyor olacaksınız. İstanbul’da küçük lezzet kaçamakları için bu kitapla yola çıkanlar, büyük paralar ödemeden şehrin ruhunu yansıtan yemek rotasında yol alıyorlar. Üstelik sadece 11,90 TL’ye satılan bu kitap 444 53 53 numaralı Boyut Yayıncılık çağrı merkezi veya www.boyutstore.com’dan sipariş verildiğinde kargo bedeli ödemeden adresinize gönderiliyor.

2 yorum:

Related Posts with Thumbnails