15 Ocak 2011

Eskimeyen Aşklara Değişmeyen Tatlar


Yılların tadını değiştiremediği Baylan’ın meşhur Kup Griye’si, Sevgililer Günü’nde aşkını tatlandırmak isteyen çiftlerin hediye listesinde ilk sırada...

İstanbul’un en eski pastanesi Baylan’ın en az adı kadar meşhur tatlısı Kup Griye, paylaşıldığı her anı özel kılmaya devam ediyor. Baylan’ın icadı olan ve geçmişi 1954 yılına dayanan Kup Griye, vanilyalı ve karamelli dondurmanın, krem şanti, balbadem ve karamel sosuyla karşı koyulmaz bir lezzet sunuyor. Kup Griye bugün bazı Avrupa pastanelerinde “Coupe Baylan” olarak bu lezzete hasret yaşayan damaklara tat katıyor.

Yarım asırdır tarifi hiç değişmeden ve mutlaka taze hazırlanan Kup Griye Sevgililer Günü’nde Baylan’ın Kadıköy ve Bebek şubesinde...



Baylan Hakkında

Cumhuriyet ile yaşıt olan Baylan, kurulduğu günden bu yana aralıksız olarak devam eden, Türkiye’nin yaşayan en eski pastanesi. Kurulduğu yıllarda Türk edebiyatında da büyük rol oynayan ve “Baylancılar Akımı”na vesile olan pastane, “Kup Griye” lezzetini nesilden nesile aktarmaya devam ediyor. Baylan’ın kurucusu Lenas Ailesi’nin bayrağı devrettiği Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen kakao ve çikolata markası Altınmarka, geleneksel ama yenilikçi yaklaşımıyla pastane kültürünü yaşatmaya devam ediyor.

Cappuccino’yu Türkiye’ye getirmiş, Türkiye’deki ilk yılbaşı sepetini, ilk sevgiler günü konseptini oluşturmuş bir marka olan Baylan, Altınmarka ile tarihi, tadı ve kalitesi değişmeden hatta artarak yoluna devam edecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails