25 Ocak 2011

Ayrıcalıklı Bir Buluşma Noktası

İş, sanat ve siyaset dünyasının seçkin isimlerinin müdavimi olduğu Sunset Grill&Bar, konuklarına mönüsünde yer alan leziz seçeneklerin yanı sıra kalite, şarap ve sanatla bütünleşen benzersiz bir yaşam stili sunuyor


Ulus’taki ayrıcalıklı konumuyla dikkat çeken Sunset Grill&Bar, Türk ve yabancı misafirlerini 17 yıldır aynı özveri ve kaliteli hizmet vizyonuyla ağırlıyor. Sunset Grill&Bar’ın ilk günden bu yana müşterilerine yemeğin dışında farklı bir hizmet vermeye, yaşam kalitesi sunmaya odaklandığını dile getiren Sunset Gril&Bar Genel Müdürü Kimya Çulha, “Sunset, hiçbir zaman acıkınca karın doyurmak için gelinen bir yer olmadı. Buraya hayatta keyif alan, yaşam gustosu olan kişiler geliyor. Hedef kitlemizi, Türkiye’deki iyi üniversitelerde yüksek öğrenim görmüş, dünya ülkelerine sık sık seyahat eden ve yeni lezzetlere açık kişiler oluşturuyor.

Sunset, dünyaca ünlü devlet başkanlarından sanatçı ve işadamlarına kadar farklı mesleklerde başarılı olmuş büyük bir kitlenin İstanbul’daki durağı olarak dikkat çekiyor. Mekanı farklılaştıran en önemli özellikler ise lokasyon ve mönü çeşitliliği... Yıllardır aynı garson, aynı aşçı, aynı şef ve aynı barmenle çalışıyoruz. Bu sektörde, başka bir mekanda bu tarz bir devamlılık bulmanız oldukça zor” diyor.

49 kişilik ekip, kış ve yaz aylarına göre günde 100-350 kişiye kadar hizmet verebiliyor. Sunset’in mönüsüne gelince... Japon lokantaları dışında Sushi Bar'ı mutfağına ekleyen ilk restoran olan Sunset Grill&Bar’ın Sushi şefleri de hizmete girdiği günden bu yana hiç değişmiyor.


Robert De Niro'nun da ortağı olduğu Nobu'nun master şefi Hiroki Takemura'yı da şef olarak bünyesine katan Sunset Grill&Bar, Takemura'nın lezzetlerini ayrı bir mönü olarak sunuyor. Çulha, Sunset Grill&Bar’da hangi ülke mutfaklarına özgü seçenekler sunulduğunu şöyle özetiyor: “Sunset, bir mekan içinde dört ayrı mönü sunuyor. Birincisi Akdeniz mutfağı... İlk açtığımızda Kaliforniya mutfağı olarak başladık. Açtıktan bir süre sonra, Türk müşterilerin burada yabancı misafirlerini ağırlamayı tercih ettiklerini gördük. Bu nedenle yabancı konuklar için, zeytinyağlı seçenekler, beğendi, ızgara balık çeşitleri gibi Türk ve Osmanlı mutfağından lezzetleri de mönümüze ekledik. Dünyadaki trendi gözlemleyerek, sağlıklı mutfak alternatiflerine de yer verdik. Uluslararası mutfağın içine ilk sushi barı yerleştiren restoran olduk. Sunset’e son senelerde misafir şef olarak gelen dünyaca ünlü Japon Şef Hiroki Takemura’yı transfer ettik. Şefimiz, yeni ve modern Japon mutfağından alternatifler sunuyor. Hüseyin Arslan ise 1995’ten bu yanan uluslararası mutfak şefimiz olarak hizmet veriyor. Dünyada gelişen en son trendleri ve teknikleri takip etmeye özen gösteriyoruz. Piyasanın her zaman bir adım önünde olmak temel ilkemiz. Doğru zamanda doğru dokunuşlar yapmaya odaklandık.”



Sunset Grill& Bar’ın en çok tercih edilen spesiyalleri ise patlıcanlı incik kebap (58 TL), tatlı miso sos ile marine edilmiş ızgara siyah morina balığı (80 TL) ve sushi alternatifleri (8-59 TL) olarak öne çıkıyor.


Sunset Grill&Bar, zamansız dekorasyonu ile misafirlerine rahat bir ortam sunuyor. Inter Limousine ile yapılan anlaşma sayesinde, yemeğe gelen konuklar, çok uygun fiyatlarla bu servisten faydalanabiliyor. Seçkin ambiyansı ve lezzetli yemeklerinin yanı sıra Türkiye’de yeni bir konseptin öncülüğünü yapan Sunset Grill&Bar, dünyanın en değerli ve nadir şaraplarını misafirlerine sunuyor. Konuklara, Petrus'tan La Tache'a, Chateau Latour'dan Sassiccaia'ya, Opus One'dan Chateau d'Yquem'e, dünyanın en seçkin şarapları ile hizmet veriliyor. Sunset Grill&Bar mutfağındaki özel yemekleri bu şaraplarla taçlandırmadan önce, Roederer Cristal'den Krug'e dünyanın en iyi şampanyalarını yudumlayabilecek, finalde Havana puroları eşliğinde Remy Martin Louis XIII'den asırlık Bisquit'lere, 40 yıllık Springbank Malt viskisinden 60'lı yılların Porto'larına uzanan geniş bir yelpazede dijestiflerinizi ısmarlayabilme şansına sahipsiniz. Sunset Grill&Bar’ın farklı özelliklerinden biri de mekan sahiplerinin Bozcaada’nın Ova mevkiindeki 80 yıllık bağların Sunset Dreamin ile hayat bulması... Organik ve düşük verimde hasat edilen üzümlerle ailenin köklerine sahip çıkmak için sınırlı sayıda üretilen Sunset Dreamin; New Moon, Half Moon ve Full Mood olmak üzere 3 farklı tat sunuyor. Corvus tarafından üretilen Sunset Dreamin’ New Moon 2006 (Malbec, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot, Karalahna), Sunset Dreamin’ Half Moon 2006 (Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot, Karalahna, Öküzgözü & Cabernet Franc), Sunset Dreamin’ Full Moon 2005 (Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Öküzgözü ve Boğazkere) üzümlerinden elde edildi. Sınırlı sayıda üretilen şarapların bir bölümü Doğançay Müzesi yararına satışa çıktı, bir bölümü de Sunset’de şarap severlerin beğenisine sunuldu.
http://www.sunsetgrillbar.com/








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails