20 Eylül 2010

Up Lounge’ın genç şefinden soğuk çorba tarifi


Açıldığı Haziran ayından beri manzarası, atmosferi, canlı müzik performansları ve ABD’de kazandığı deneyimi Türkiye’ye taşıyan genç şef Pelin Görpe’nin enfes yemekleri ile yaza damgasını vuran Up Lounge’dan serinleten bir tarif: Soğuk Buğday Çorbası…



Haziran 2010’da açılarak kısa sürede İstanbul’un en gözde mekanlarından biri haline gelen Up Lounge, mutfakta harikalar yaratan genç ve usta şefi Pelin Görpe’nin önderliğinde yapılan yemekleriyle her damak zevkine hitap etmeyi başarıyor. ABD’de kazandığı deneyimleri ve kendine özel tarifleri farklı damak tatlarına uygun şekilde başarıyla yorumlayan Pelin Görpe’nin “Soğuk Buğday Çorbası”, Up Lounge mönüsünün en çok tercih edilen lezzetlerinden olmaya devam ediyor.



 
Lezzet avcılarını kendine bağımlı yapan Up Lounge, hafif mönüsünde yer alan “Soğuk Buğday Çorbası”nın tarifini, yaz aylarında serin tatları tercih edenler için açıklıyor…

Soğuk Buğday Çorbası Tarifi:

50 gr Buğday
20 gr Nohut
100 gr yoğurt
Tuz
Aldığı kadar su

Buğday ve nohut haşlanır. Yoğurt ve su karıştırılır. İstenilen kıvama geldikten sonra buğday ve nohutlar içine atılır. İsteğe göre nane ile süslenir.

Pazartesiden cumartesiye 19:00-02:00 saatleri arası hizmet veren Up Lounge, manzarası, ortamı, enfes yemekleri ve çarşamba-cumartesi günleri yapılan canlı müzik performansıyla dikkat çekiyor. Brende Berin, her hafta çarşamba ve cumartesileri mekana uğrayanlara, söylediği caz, funk ve house şarkılarla hareketli saatler yaşatıyor. Up Lounge zengin mönüsü, canlı müziği, enfes manzarası ve dekorasyonu ile mideye, kulağa ve göze aynı anda hitap ediyor.


Up Lounge adres:

Asmalımescit Minare Sokak No: 12 Tepebaşı-Taksim/İstanbul

Tel: 0.212 249 92 82- 83

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails