30 Ağustos 2010

Kayseri Yemekleri Beğendik Kayseri Mutfağı’nda Yenir




1997 yılından beri hizmet veren Beğendik Kayseri Mutfağı, Ankara’da bulunan şubeleriyle, çeşitlerinin zenginliği ile ünlenen Kayseri mutfağının yöresel lezzetlerini sunuyor. Beğendik Kayseri Mutfağı, konuklarına, Beğendik ailesi tarafından uzun yıllardan beri oluşturulan reçetelere dayanarak hazırlanan yöresel tatlarla unutamayacakları bir ziyafet sunuyor.

Ağırlıklı olarak hamurlu ve etli yemeklerin sunulduğu Beğendik Kayseri Mutfağı’nda et yemekten hoşlanmayanlar için özel peynirli mantı da bulunuyor.

Beğendik Kayseri Mutfağı, uzun yıllardır Beğendik ailesi tarafından oluşturulan reçeteler doğrultusunda hazırladığı yöresel Kayseri yemekleriyle, Kayseri mutfağını mantı ve pastırmanın ötesine taşıyor. Hamur işi ve et yemeklerine düşkün misafirlerin damak tatlarına uygun bir çok farklı lezzeti bir arada bulacakları Beğendik Kayseri Mutfağı, Ankara Libya Caddesi’nde mideleri fethediyor.



Yüzlerce Yıllık Kayseri Yemek Kültürü Beğendik Kayseri Mutfağı’nda

Yüzlerce yıllık birikimden oluşan Kayseri yemek kültürünün en güzel örnekleri, Beğendik ailesi tarafından bizzat oluşturulan reçetelere dayanarak, geleneksel yöntemler kullanılarak elle üretiliyor. Orijinal reçetelere sadık kalınarak Kayseri yemek kültürünün yaşatılması amacıyla kurulan Beğendik Kayseri Mutfağı, uygun fiyatlarıyla da dikkatleri çekiyor.



Başlangıç Çömlek Peyniri ve Bazlamayla

Beğendik kayseri Mutfağı’nda çömlek peyniri, çaman ve bazlamayla başlayan ikramlar, misafirlerin beğenisine göre yerel tatlarla devam ediyor. “Bamya çorbası”, “börek aşı”, dillere destan Kayseri mantısı, kuzu kaburgadan yapılan ve üç saat boyunca fırında pişirilen “fırın ağzı”, “etli yaprak sarma”, kıymalı ve peynirli çeşitleriyle Kayseri’nin meşhur “yağlama”sı, “sucuk içi”, “patlıcan güveç”, börek çeşitleri sıkça tercih edilen yemeklerin başında geliyor. Beğendik Kayseri Mutfağı’nda hem mantı seven hem de et yemek istemeyenler için özel peynirli mantı da bulunuyor.

Yemek keyfini tatlı ile devam ettirmek isteyenler için ise Kayseri yöresine ait “nevzine”, “güllü baklava”, “açma”, “muska” ve “sarma” hafif ve lezzetli çeşitler arasında yer alıyor.




Beğendik Kayseri Mutfağı’nda 140 Çeşitle Brunch Keyfi

Beğendik Kayseri Mutfağı’nda her cumartesi – pazar saat 10:00 – 13:00 saatleri arasında brunch düzenleniyor. Beğendik Kayseri Mutfağı’nın brunchında 140 çeşit ürün bulunuyor. Misafirler klasik kahvaltılıkların yanı sıra Kayseri mutfağının geleneksel tatlarını da bulabiliyorlar.

Beğendik Kayseri Mutfağı’nın Ünlü Ziyaretçileri

Beğendik Kayseri Mutfağı eşsiz menüsü ve lezzetiyle bir çok ünlü konuğa da ev sahipliği yapıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den Yaşar Nuri Öztürk’e, Abdülkadir Aksu’dan Nimet Çubukçu’ya, Hasan Celal Güzel’e, Melih Gökçek’e kadar bir çok siyasinin zaman içerisinde uğrak yeri olmuş durumda. Safiye Soyman, Huysuz Virgin gibi ünlüler de Beğendik Kayseri Mutfağı’nın lezzetlerini tadanlar arasında.


Beğendik Kayseri Mutfağı

Adres: Libya Caddesi No: 34 / 2 Ankara

Tel: 0312 433 90 80

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails