2 Temmuz 2010

Küçücük Bir Mutfaktan Çıkan Dev Lezzetler!


Tost, hamburger yerine Çin Mutfağı'nın çorbadan et yemeğine kadar tüm lezzetlerini sunan bir büfeden bahsediyorum... Büfe dediysem adı "Büfe", bana sorarsanız Beyoğlu'ndaki favori olabilecek birkaç mekandan biri. Ufacık ve şirin mekanın girişinde yer alan mutfağında, iki usta şefin ellerinden dev lezzetler çıkıyor. Bilenler nereden bahsettiğimi eminim anlamışlardır ama işte yeni başlayanlar için Çin Büfe...

2005 yılından beri Beyoğlu Turnacı Sokak ve Maslak Atatürk Sanayi Sitesinde Çin Mutfağı'na meraklı müdavimlerine hizmet veren Çin Büfe, işinin ehli bir ekip ile meraklılarını ağırlamaya devam ediyor. Güleryüzle karşılanıp, güleryüzle uğurlanıyor hatta yemeğinizi yerken bile personelle göz göze geldiğiniz her an gülümseyen yüzleri görüyorsunuz. Servis o yoğunluğa rağmen oldukça hızlı, herşey zamanında ve tam olarak, siparişinizdeki gibi masanızda yerini alıyor.




Kırmızı, siyah ve beyaz renklerin hakim olduğu mekan şirin mi şirin... Yemeğinize fonda çalan jazz, chill-out ve blues şarkılar eşlik ediyor...

Çin Büfe'nin menüsü hem et-balıksever hem de vejetaryen misafirleri düşünülerek hazırlanmış. Çorbalardan acılı ekşili çorba, erişte çorbası ve sebze çorbası; başlangıçlardan çin böreği, susamlı karides, buharda çin böreği ve karides cipsi denemeye değer.



Ana yemeklerden bademli tavuk, karışık sebzeli tavuk, istiridye soslu dana eti, dana etli erişte ve acılı mantarlı dana eti favorilerim arasında. Soya sosuyla birlikte nasıl bir sos kullanıyorlarsa, her yemeğe tarifsiz bir lezzet katıyor ve yemeği gülümseyerek yiyorsunuz ( burada yemek yemek beni kesinlikle mutlu ediyor :) )

Keyifle yenen lezzetli bir yemekten sonra tatlı olmazsa olmazlardan... Kızarmış dondurma ve ballı kızarmış ananas yemek için en doğru yerleden birinde olduğunuzu söyleyebilirim. Hatta fazla söze gerek yok, gidin, deneyin, kendinizi Çin Büfe ile şımartın!


Hergün 11.30 -23.30 saatleri arası açık (Sadece Pazar günleri 12.30-23.30)

Adres: Kuloğlu Mahallesi Turnacıbaşı Sokak No:6
          Beyoğlu / istanbul

Telefon:  (0212) 251 87 02 pbx





PnR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails