10 Haziran 2010

Porçini Mantar, Dana Beykın ve Dağ Kekikli Penne


Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) İtalyan Mutfağı (Toscana) workshop’undaki ikinci favorimiz ise tabii ki dumanı tüten, enfes mi enfes bir penne şöleni... Porçini mantar, dana beykın ve dağ kekikli penne, 5 yıldızlı spesiyallerimizden biri olmaya aday. Bakalım siz de bize katılacak mısınız?





Malzemeler: ( 2 kişilik)

150 gr penne makarna
70 gr dana beykın (İnce doğranmış)
5 dal dağ kekiği
50 gr kuru porçini mantarı ( Bir gece önceden soğuk suda bekletilmiş)
50 ml beyaz şarap
4 adet ince doğranmış arpacık soğanı
2 diş ince kıyılmış sarmısak
1 bardak krema
100 gram ince doğranmış kestane mantarı
70 gram toz parmesan peyniri
30 gram küp küp kesilmiş tereyağı
100 ml et suyu


Hazırlanışı:

Penne makarnaları kaynar suda haşlayın.

Soğan ve sarmısakları az yağda soteleyin.

Beyaz şarap ilave edin ve çektirin.

Kestane mantarlarını ilave edin ve sotelemeye devam edin

Et suyunu ve kremayı ilave edin ve ateşi kısın

Dana beykın ve kuru porçini mantarlarını ilave edin.

Sos kıvam alınca taze otları, parmesan peyniri ve tereyağını ilave edip makarnayla harmanlayın.

Servis tabağına aldıktan sonra bir miktar daha parmesan ilave edin ve servis edin.

Not: Dana beykını tercih etmeyenler, dana jambon kullanabilir.

Afiyet Olsun :)
 
 
 
BhR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails