12 Haziran 2010

MSA’ dan 5 ayda meslek edinme fırsatı!

Türkiye’ de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı, ilk ve tek City & Guilds profesyonel aşçılık ve pasta-ekmekçilik eğitimleri veren Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), profesyonel eğitimleri ile katılımcılarını meslek sahibi yapıyor.



5 Temmuz’da başlayacak olan “Yaz Dönemi Hızlandırılmış Eğitimleri” zamanı sınırlı olanlar için birebir. 24 kişi kapasiteli sınıflarda kayıtlar 3 Temmuz 2010’da tarihinde sona eriyor.

MSA’ da tüm yıl boyunca verilen ve 8 ay süren profesyonel aşçılık ve pasta-ekmekçilik eğitimleri, yaz aylarında bu mesleğe başlamak isteyenler için hızlandırılmış olarak düzenlendi. Zaman darlığı nedeniyle 8 aylık programlara katılamayanlar için yaz aylarını değerlendirecekleri bu mesleki eğitim programları 5 Temmuz Pazartesi başlıyor.

MSA’ nın profesyonel mutfaklarda, yarım gün ve 8 ay süren Aşçılık ve Pasta-Ekmekçilik eğitimleri "Yaz Dönemi"nde, tam gün ve 9 hafta sürüyor. Staj ise yine her dönem olduğu gibi 3 ayda tamamlanıyor.

Öğrenciler eğitimin ilk haftası beslenme, hijyen ve güvenlik, bıçak kesim teknikleri, tabak sunum teknikleri ve menü planlama gibi teorik dersler alıyor, bu dersler sonunda ise uygulamalı derslere girmek için hazır hale geliyorlar. 2 ay dolu dolu geçen eğitim sonunda her biri İstanbul’ un en iyi beş yıldızlı otel ve restoranlarında staja yerleştiriyor.

Yaz dönemindeki “Hızlandırılmış Aşçılık ve Pasta-Ekmekçilik” eğitimleri ile toplam 5 aylık bir sürecin ardından iş dünyasının kapıları MSA mezunlarına açılıyor. Bugüne kadar MSA’dan mezun olanlar Les Ottomans, Zuma, Four Seasons, Swissotel, Sunset, Papermoon olmak üzere pek çok ünlü otel ve restoranda kariyerlerine devam ediyor.

Kariyerine mutfakta devam etmek isteyenler ve yeni bir meslek edinmek isteyenleri bekleyen “Hızlandırılmış Eğitimler” kısa sürede meslek sahibi olmanızı sağlıyor.

24 kişi kapasiteli sınıflarda eğitimlere katılabilmek için MSA yönetici şefi ile bir ön görüşme yapılıyor. 3 Temmuz Cuma günü sona erecek kayıtlar için acele etmek gerekiyor.

MSA ile Avrupa’da iş bulabilmek hayal değil…

MSA mezunları artık sadece Türkiye’de değil Avrupa’nın her yerinde iş bulabilecek. Dünyaca ünlü akreditasyon merkezi City & Guilds'e Türkiye'den akredite olan ilk kurum olan MSA’ nın mezunlarına Avrupa’da da kapılar açılıyor. Mezunlar aldıkları Europass geçerliliği olan diplomalar ile Avrupa’da herhangi bir ülkede rahatlıkla çalışma imkanı bulabilirken, öğrenimlerini de sürdürme şansına sahip oluyor.

MSA’da profesyonel mesleki eğitimlerin yanı sıra mutfakta vakit geçirmeyi hobi haline getirenlere özel eğitim programları da bulunuyor.

Programlarla ilgili ayrıntılı bilgiler http://www.msa.tc/ adresinden veya 0212 290 35 50 / 444 9 MSA numaralı telefondan temin edinilebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails