22 Haziran 2010

Geleneksel Meyhane Kültürünün Bozcaada'daki Adresi:Simyon...

Kuzey Ege’nin incisi Bozcaada, geleneksel meyhane kültürünü yeni mekanı Simyon’la günümüze taşıyor. Bozcaada’nın popüler işletmelerinden Mitos ve adanın köklü ailelerinden Salto tarafından açılan Simyon Geleneksel Meyhane, sıcacık atmosferi ve deneyimli kadrosuyla Bozcaada’da meyhane keyfi yaşamak isteyenleri bekliyor.



 
Bozcaada’nın sembol isimlerinden biri olan Simyon Amcanın adının verildiği Simyon Geleneksel Meyhane daha önce bakkal, kasap ve meyhane olarak kullanılan üç mekanın birleştirilmesi ile oluşturuldu. Şarabın bardakta, rakının isteğe göre tek içimlik ata kadehte sunulduğu, meyhane kültürüne uygun olarak tüm mezelerden azar azar tatma şansı sunan Simyon’da adaya özgü deniz ürünleri önce göze sonra mideye hitap ediyor. Birbirinden leziz mezelerde içki kadehlerine yaren oluyor.



Simyon’da bir taraftan Rembetiko, diğer taraftan Müzeyyen Senar, eski meyhane şarkıları ile konuklara eşlik ediyor. Duvarlarında nostaljik reklam, resim ve fotoğraflar bulunan mekanda sohbetin koyulaştığını şamdanlar, gecenin sona erdiğini ise bir çan anlatıyor. Yıllar evvel mekanın kurulduğu alanda akşamları Türk ve Rum dostları ile rakı, şarap içip, sirtaki ve zeybek oynayan Simyon Amcanın neşesi bugün de mekanda konuklarını karşılıyor.

Çocuklara Özel…

Simyon, çocuklu ailelere de meyhane keyfi yaşatıyor. Çocuklara özel menüsü ve oyun alanıyla aynı zamanda bir aile yeri özelliği taşıyor.

Bozcaada’ya gelip de, geleneksel meyhane tadını çıkarmak isteyenler beyaz leblebinin masaları süslediği Simyon’a mutlaka uğramalı…

Simyon Geleneksel Meyhane
 
Cumhuriyet Mahallesi Alsancak Sokak No:34 Bozcaada 
 Telefon: 0286 697 84 45 - 0532 274 1001
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails