21 Haziran 2010

Anneannemin pilici Wienerwald pilicine karşı

Pazar günü annemlerden dönüşte, akşam yemeği derdini ortadan kaldırmak için Altunizade civarında açılan Wienerwald’i denemeye karar verdik. Uzun zamandır dikkatimi çeken bu tavuk restoranında yemek yemek bugüne nasipmiş. Grilde nar gibi kızarmış piliçlerin, anneannemin grilde tavuğundan ne kadar farklı olabileceğini düşünüyordum siparişi verirken… Haliyle, beklentim hayli yüksekti. Kasadaki görevli, 4 biberli ve 8 otlu piliç alternatiflerinden 4 biberli olanını tavsiye etti bize. Onu dinledik tabii. Tam piliç ve ekstra elma dilim patatesten oluşan siparişimizi verdik. 20 TL ödeyip, siparişimizi alıp, evimizin yolunu tuttuk...




Eve geldiğimizde ise tam anlamıyla bir hayal kırıklığı yaşadık. Grilde, 4 biber sosuyla marine edilerek nar gibi kızarmış bir tavuk beklerken, karşımıza küçük bir plastik kap içine konmuş pul biber çıktı. Gayet sıradan, grilde pişmiş bir piliç ve bu pilici lezzetlendirmek amacıyla üzerine dökülecek, 4 farklı çeşitte pul biber… Sonuç, tam bir hayal kırıklığı… Pul biberi, alıp elimle tavuğun üzerine serpeceksem, nerede kaldı bu tavuğun farklılığı… Biricik anneanneciğimin mutfağında pişen grilde tavuklara kurban olayım. Annemin özel sarımsaklı sosuyla şenlenen bu tavuğu bir kez tatmanız, bu lezzetin bağımlısı olmanız için yeter de artar bile… Buradan aldığım ders ise oldukça açık: Grilde tavuk, yalnızca anneannemin evinde, annemin sarımsaklı sosuyla yenir.



BhR

1 yorum:

  1. baharcim, o zaman aydan'in hazirladigi sosun tarifini alalim lutfen :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails