23 Mayıs 2010

Şişte Sarmısaklı Karides


18 Mayıs akşamı katıldığımız Beck's ile Dünya Mutfakları-Party Foods workshop unun favorimiz olan lezzeti... Lime, taze baharatlar, sarmısak ve karidesin uyumunu kelimelerle ifade etmek zor...

Çoook pratik ve inanılmaz lezzetli bir tarif, mutlaka denemelisiniz!





Malzemeler : (2 kişilik)

6 adet karides (orta boy)
1 adet lime
3 diş sarmısak
3 dal taze kekik
3 dal taze nane
20 ml rom
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
2 adet çöp şiş


Hazırlanışı :


Karidesleri şişlere dizin.

Sarmısakları, taze kekik ve naneleri ince ince kıyın.

Önceden ısıtılmış tavada zeytinyağı ile sarmısakları soteleyin.

Şişe dizdiğiniz karidesleri de sarmısaklarla beraber pişirin.

Daha sonra rom, lime suyu ve bir parça ince ince kıydığınız lime kabuğunu da tavaya ilave edin.

Son olarak kekik, nane, şeker, tuz ve karabiberi ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.

Sıcakken servis edin.


Afiyet olsun :)




BhR & PnR

2 yorum:

  1. sevgili pinar ve bahar e tabi goruntusu guzel ama bu goruntuyu yakalaybilecmiyiz acaba... eminim sarimsakda cok yakismistir karidese.. simdiden en yain beyogl mekanlarina gidip bu lezzet olmasada benzer tadlari yakalamak geldi icimden.. bu arada onerin varmi acaba :)

    YanıtlaSil
  2. Hiparcos, bu görüntüyü biz yakaladık, eminiz sizler de yakalarsınız :) Asmalımescit ve Cihangir favorilerimiz... :)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails