12 Mayıs 2010

İntema Mutfak'tan Yeni “Open” Serisi: "Zamansız bir tasarım"

İntema Mutfak, iç mimar ve tasarımcı Atilla Kuzu tarafından tasarlanan yeni mutfak serisi “OPEN” ile mutfaklarda yeni bir dönem başlatıyor. Şaşırtıcı öğeler barındıran, mevcut örneklerinden farklı, yenilikçi, füturistik ve zamansız bir yaklaşım sunan “Open Serisi”, İstanbul Nişantaşı, İzmir ve Ankara İntema mağazalarında sergileniyor.

“Open Serisi”nin en önemli özelliği, günümüz çağdaş çizgisini taşımasının yanı sıra, zamana direnen bir yaklaşımla tasarlanması ve yıllar sonra bile yeni tasarlanmış hissini yaratabilmesi…

“Open Serisi”, İntema Mutfak’ın tasarım ve yenilikçilik yönüyle farklılaşma ve mutfak mobilyası seçimindeki standart alışkanlıkların dışına çıkılması ilkelerinin bir uzantısı olarak hayata geçiyor. Modülasyondan bağımsız yapısı, organik formları ve malzeme özgünlüğü ile mutfaklara yeni bir anlayış kazandırıyor.




Mutfağın cam bölümlerinde ve raflarında hakim olan tasarımın takip ettiği çizginin stilize edilmesiyle oluşturulan özel desen, bu tasarımın fraktal olarak ana karakteristiğini oluşturuyor.

“Open” serisi 3 farklı tipte ve ölçüde mutfak sunuyor. Mutfaklar adalı, düz ya da L formda ek dolap üniteleri ile alınabiliyor. Open serisinde mutfakların içinde dört farklı malzeme bir arada kullanılıyor: fiberglass, lake, ahşap ve cam.

Seri ile müşterilere beyaz ya da siyah renk lake seçenekleri ile birlikte, İntema Mutfak’ın ürün gamında yer alan tüm doğal ahşap kaplamaların beyaz ve siyah lake renklerle kombinasyonuna olanak tanınıyor.



Seriye özel olarak tasarlanan ada ünitesi, yere sınırlı temas noktası bulunan ayağı ile mutfak içerisine uçan bir görünüm yaratıyor. Mutfak içinde kullanılan tüm formların bir uyum içerisinde olma yaklaşımı ile şekillenen ada tasarımı, davlumbaz modülünde de kullanılıyor. Davlumbaz modülün içinde kullanılan özel petek doku üzerine entegre edilen LED lerle birlikte, davlumbaz ünitesi aydınatlatma işlevi de görüyor.

Open serisi, kullanım tezgahı ve tezgah arasına yönelik de çözümü bünyesinde barındırdığı için çok kompakt bir ürün. Mutfağın bütününde kullanılan özel fiber malzeme ile tasarlanan çalışma tezgahı, 215 dereceye kadar ısı mukavemeti özelliğine sahip ve çizilmelere karşı çok dayanıklı bir formda.

Açık raflar, organik form yaklaşımın bir uzantısı olarak öne çıkıyor. Açık rafların altındaki alan içerisinde konumlandırılan dokunmatik ekranlı LED TV, internet kullanım özelliği ile birlikte yemek yaparken hem TV izlemeye hem de internette sörf yapmaya olanak tanıyor.

Ekolojik kavramların mutfak içine entegrasyonu ile mutfakta özel bir LED dizilim teknolojisi ile yaratılan alanda, bitkinin fotosentez yapmasına olanak sağlanarak, opsiyonel olarak alınabilecek sınırlı bu ünitede kişinin kendi bitkilerini yetiştirmesine teşvik ediliyor.

Eczacıbaşı topluluğunun mutfak mobilyaları alanında faaliyet gösteren markası İntema Mutfak, 2005 yılından beri tüketicilere sunuluyor. İntema Mutfak’ın, Türkiye genelinde 42 satış noktası bulunuyor. Bu noktalardaki uzman satış kadroları ile müşterilerine satış öncesi yönlendirme, danışmanlık, projelendirme ve mimari hizmetin yanı sıra; satış sonrası montaj ve servis hizmetleri de sunuluyor.


2 yorum:

Related Posts with Thumbnails