30 Mayıs 2010

Filicori Zecchini Cafe


Herkes buruk ama "O"nun adına mutluydu, hep birlikte keyifli bir öğle yemeği yedik Filicori'de... Bunca yıldır Beyoğlu'nda yeme içme, mekanlar konusunda yenilikleri yakından takip etmeye çalışan dedektifler olarak öyle bir mekan kaçırmışız ki aylardır... Yeri de öyle ara sokaklarda olsa tamam diyeceğim ama değil, İstiklal Caddesi'nin girişinde.



Burayı nasıl oldu farketmedim diye söylene söylene çıktım merdivenleri. Üç katlı mekan kafe aslında, mönüsünde birbirinden şahane görüntülü tatlılar ( bir dahaki sefer tatlı yemeden hiçbir yere gitmem), makarna, pizza, wrap ve sandviç var. Mekanın şahane bir de terası var, ister dışarıda ister tavanı cam kaplı olan kısmında yemeğinizin tadını çıkarabiliyorsunuz, fondaki chill-out parçalar eşliğinde.




Servis hızlı ve kaliteli, çalışanlar güleryüzlü. Oldukça kalabalık olmamıza rağmen herkesin yemeği aynı zamanda geldi, pizza ve makarna seçimlerinden mutluydu herkes. Ben Akdeniz Pizza denedim. Pizza hamuru bildiğimiz pizza hamurundan farklı, 2 kat daha ince, içerisinde incelediğim kadarıyla mısır unu ve sanki biraz da kepek unu gözlemledim :)



Kenarları hafif yüksek, kare şeklindeki pizza kare bir tahta üzerinde servis ediliyor.Üzerine içerisinde kurutulmuş kırmızı biberlerin rengini verdiği zeytinyağı, taze çekilmiş karabiber ve louisiana sos da eşlik edince pizzanın tadı çıkmaya başlıyor... Beyaz peynir, mozarella, mantar, siyah zeytin, domates, dereotu ( fesleğen daha çok yakışırdı sanki bu pizzaya) ve zeytinyağı... Harikaydı, kıyaslama yapmak çok doğru olmaz çünkü farklı bir pizzaydı. Bir dahakine seçimim belli, közlenmiş patlıcan, kabak ve karışık sebzelerle hazırlanmış olan vejetaryen pizza...

Gidin, deneyin derim... :)



PnR

2 yorum:

  1. Evet o mekani bende bilirim gercekten servis kalitesi guzel ve hizli.. Temiz bir mekan gercekten iceri girdiginizde mutfakta neler oluyor diye sormuyorsunuz. Pizzaniz hem hafif hem leziz.. Gercek bir dedektife yakistiramadim burayi gozden kacirdigina :)

    YanıtlaSil
  2. excellent points and the details are more specific than somewhere else, thanks.

    - Norman

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails