22 Nisan 2010

Krem Karamel Sevdası...

Bir insanın kocası krem karamel hastası olursa, hatta ve hatta Antalya’da 5 yıldızlı bir otelin tatlı bölümünde kalan krem karamelleri gözüne kestirip (yaklaşık 8 adet), “Bu turistler krem karameli nereden bilsin. Mundar etmesinler tatlıyı” deyip, anında mideye indirirse ne olur? Tabii ki kurdeşen, tabii ki kaşıntı... Herkes denize girip, güneşlenirken biz doktorun yolunu tutup, kum-deniz-güneş üçgeninden iki koca gün men edilmiştik... Biricik dostum Sibel, bugünün en yakın tanığıdır. Demek istediğim, ölümüne krem karamele aşık bir erkeğe onun istediği lezzette krem karameller hazırlamak, boynunuzun borcu değil de nedir? Krem karamelin üstadı ise tabii ki Bibiz’imin kankası Gülser teyzeden başkası olamaz.

Çiğ börek ve krem karamel konusunda kimse onunla boy ölçüşemez. Burak’la aramızın nane molla olduğu günlerde mutfağa girip hiç üşenmeden krem karamel hazırlarım. Akşam eve gelip, buzdolabında kendisini bekleyen soğumuş krem karamelleri görünce, ekşimtırak atmosferden eser kalmaz. Burak, bu kez Pnr’dan krem karamel isteyince, Pnr’a telefonda verdiğim tarif üzerine işte bu muhteşem lezzet ortaya çıktı. Valla boynuz kulağı geçermiş. Pnr’ım krem karamelin gerçekten muhteşem oldu. Güzel değil, muhteşem bir krem karamel yapmak istiyorsanız, bu tarif tam size göre...




Krem karamel ( 8 kişilik)

1 kg süt
6 yumurta
1 paket vanilya ( İsteğe bağlı)
1 bardak şeker


Püf noktası: Tüm malzemeler oda sıcaklığına olmalı... Tüm malzemeleri iyice çırpın ama karışımı çok fazla köpürtmeyin.

Karameli için: 1.5 su bardağı toz şeker ve 1 bardak suyu iyice pişirin. Karamelize olmasına yakın 2-3 damla limon suyu ekleyin.


Hazırlanışı:  Karameli kaplara dağıttıktan sonra, yumurtalı karşımı pay edin. Bu işin en önemli püf noktası ise tepsiye konan krem karamel kaplarının yarısına kadar su koymak. Yani bu krem karamel kapları, bir nevi benmari usulü pişecek. Krem kremalleri hazırladıktan sonra 170 dereceli fırında pişirin.


Afiyet Olsun...



BhR

8 yorum:

  1. hımm işte bu benim lezzetim :) her gittiğim otel tatilinde mutlaka yerim :)

    YanıtlaSil
  2. Nilay, o halde tatili beklemeden denemelisin bu tarifi :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. merhaba
    bende evde denedim ama olmadı şekeri taş gibi oldu:(

    YanıtlaSil
  4. Bu Tatlıyı Çok Seviyorum
    Ama Şekerini Tutturamıyorum .
    Arkadaşlar.. :(

    YanıtlaSil
  5. Bu tarife göre yaparsan tutar hanife

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,
    Tepsiye konan su sıcak mı olacak yoksa soğuk mu?
    Ne kadar süreyle fırında kalacak?
    Kaptan hemen mi çıkarıyoruz? Kalıptan çıkarmak için ne kadar bekleyelim?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Tepsiye konan su soğuk olmalı. Krem karamel biraz geç pişiyor. Fırının pişirme gücüne göre değişir zaman. Üzerleri pembeleşince oldu demektir. Fırından çıkardıktan sonra iyice soğutun. Servis edeceğiniz zaman kabından çıkarıp sunmanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails