14 Nisan 2010

Közlenmiş Patlıcan ve Kırmızıbiberli Kiş


Beş çayı davetleriniz için lezzeti tarifsiz bir alternatif... Yumuşacık kiş hamurunun üzerindeki közlenmiş patlıcan, kırmızı biber, kurutulmuş domates, krema ve peynir kombinasyonuna hayran kalacaksınız...

Mutlaka denemelisiniz :)




Malzemeler: (6 kişilik)

Kiş hamuru için:

1 su bardağı un
100 gram tereyağı
3 çorba kaşığı soğuk su
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz


İç malzemesi için:

250 gr közlenmiş patlıcan
2 adet közlenmiş kırmızıbiber
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı

 
Kiş sosu için:

100 ml krema ( Yarım paket)
1 çay kaşığı pul biber
1 kahve fincanı tulum peyniri
1 kahve fincanı taze kaşar rendesi
1 yemek kaşığı krem peynir
1 yumurta
2 adet kurutulmuş domates



Hazırlanışı :

Kiş hamuru için unu derin bir karıştırma kabına alıp, ortasını açın.

Tereyağı (soğuk olmalıdır), soğuk su, sirke ve tuzu ekleyip, iyice karıştırarak sert bir hamur edene kadar yoğurun.

Bu hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Kişin iç malzemesi için orta boy soğanı incecik kıyıp, zeytinyağında pembeleştirin.

Ardından közlenmiş patlıcan ve közlenmiş kırmızı biberi küçük küçük doğrayıp, karışıma ilave edin.

İç harcı tuz, kırmızı toz biber ve karabiber ile tatlandırın. Pişen harcı soğumaya bırakın.

Küçük tart kalıplarını yağlayın.

Hamuru merdaneyle 1 cm kalınlığında açın ve tart kalıplarıyla kestiğiniz parçaları kalıplara yerleştirin.

Daha sonra közlenmiş patlıcan ve kırmızı biberli iç harcını tart hamurlarının üzerine eşit olarak paylaştırın.

Krema, pul biber, tulum peyniri, krem peynir ve 1yumurtadan oluşan sosu, kişlerin üzerine dökün.

Kişlerin üzerine taze kaşar peyniri rendesi ve doğranmış kurutulmuş domatesleri koyduktan sonra 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin (yaklaşık 25 dakika).

Afiyet olsun...


PnR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails