12 Nisan 2010

Bisküvili İrmik Tatlısı

Sütlü ve hafif tatlılarla aranız iyiyse, bu tarife bayılacaksınız demektir. İrmikli sütlü muhallebi ve arasındaki tarçın ve fındıklı kakaolu bisküvi karışımı ağızda lokum gibi dağılıyor... Yaz aylarında bu tatlıyı vanilyalı dondurmayla servis etmenizi şiddetle tavsiye ederim :)

Bakalım beğenecek misiniz?




Malzemeler : ( 8 kişilik )

1 litre süt
7 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kakaolu bisküvi ( Bu tatlı için Eti Kakaolu Bisküvi'den şaşmayın derim :) )
Yarım su bardağı çekilmiş fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için hindistancevizi rendesi

Hazırlanışı :

İrmik, toz şeker ve sütü orta ateşte muhallebi kıvamına gelip, 2-3 dakika kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

 Daha sonra orta boy bir borcamı su ile hafifçe ıslatın ve pişirdiğiniz irmikli muhallebinin yarısını borcama dökün.

Muhallebinin üstüne kakaolu bisküvileri dizin, fındıkları ve tarçını serpin.

Üzerine irmikli muhallebinin kalanını dökün ve bir kaşık yardımıyla üstünü düzeltin.

Tatlının üzerini hindistancevizi rendesi ile kaplayın.

Soğuyana kadar oda sıcaklığında beklettikten sonra, buzdolabında 3-4 saat bekletin.

Dilimleyip, soğukken servis yapın. ( Vanilyalı dondurmayla servis yapabilirsiniz:)

Dilerseniz tatlıyı küçük kaselere veya kuplara da hazırlayabilirsiniz.


Afiyet olsun...


PnR

2 yorum:

Related Posts with Thumbnails