19 Mart 2010

National Golf Club, Golfteki İddiasını Mutfakta da Sürdürüyor!

Türkiye’nin ilk şampiyona sahasına sahip golf kulübü unvanını taşıyan National Golf Club mutfağıyla da iddiasını ortaya koyuyor. 1994 yılından bu yana Belek’te hizmet veren National Golf Club, golf severlere eşsiz doğal bir saha olanağı sunarken birbirinden değişik lezzetleriyle de damaklara hitap ediyor.

National Golf Club bünyesinde bulunan 2 adet restoranda hizmet veren NGC mutfak ekibi yeni tatlar ve tabak dizaynlarını ile yemeği sanata dönüştürüyor. National Golf Club içerisinde yer alan restoranlar Akdenize özgü Türk Fusion Mutfağından oluşan zengin menüsüyle dikkat çekiyor. Baş Aşçı Adnan Kaplan önderliğinde 7 kişilik ekipten oluşan National Golf Club mutfak ekibi, oluşturdukları menüde radikal tatlar ile klasik lezzetleri harmanlayarak tüm damak zevklerine hitap edecek geniş bir kolaj sunuyor.



Başlangıçlarda nar taneleri ve ayçiçeği çekirdeği ile servis edilen erik soslu Ördek salatası ile iddiasını ortaya koyan menüde klasik tatlara sadık kalanlar için, kızartılmış beyaz peynirli baharatlarla marine edilmiş Akdeniz sebzeleri ızgara salatası yer alıyor. Ana yemek olarak ise Ev eriştesi üzerinde servis edilen sarımsak ve taze zencefil ile sotelenmiş Lemon Gras’da Deniztarağı Şiş’in yanı sıra baharatlı ve kırmızı şaraplı buğday Risotto üzerinde Susamlı Karides Şiş dikkat çekiyor.



Çeşitli hamur işlerinin yanı sıra kebap, köfte gibi Türk damak zevkine hitap eden lezzetlerinde yer aldığı menü birbirinden değişik tatlı seçeneğiyle de göz dolduruyor. Çikolata Sufle’den Fransız usulü Tart’a kadar geniş bir tatlı yelpazesinin yer aldığı menüde ayrıca golfçülere özel “Cup Golf” isimli spesiyal tatlı da bulunuyor.

Düzenlediği turnuvalar ve organizasyonlarda birçok yerli ve yabancı turisti ağırlayan National Golf Club, misafirlerine hem Türk mutfağı hem de dünya mutfağından seçkin örnekler sunuyor. 07-09 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Avrupa Bayanlar Golf Şampiyonasına da ev sahipliği yapacak olan National Golf Club mutfak ekibi 30 ülkeden 126 sporcu ve yaklaşık 800 davetliye birbirinden lezzetli menüler sunacak.


National Golf Club Hakkında

National Golf Club, 18 Kasım 1994 tarihinde Antalya Belek bölgesinde 920 dönümlük arazi üzerine kurulmuş, uluslararası golf turnuvalarının oynanmasına olanak sağlayan EPGA (European Professional Golfers Association) standartlarına uygun Türkiye’nin ilk golf kulübüdür.

NGC, 2000 yılında Akdeniz ülkelerindeki 1500 golf kulübü arasında 9. ve tüm Avrupa kulüpleri arasında 42. seçilmiştir. 2002 Mart ayında Almanya’da yayınlanan Golf Magazin Dergisi’nin araştırmalarına göre dünya genelinde 16. ve 2003 yılında Alman Journal Magazin Dergisine göre dünyadaki “100 Golf Sahası” sıralamasında 14. sıradadır.

Temmuz 2005 yılında ISO 9001 – 2000 kalite belgesini almış olan National Golf Club, Türkiye’nin ilk kalite belgesini almış olan golf kulübüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails