9 Şubat 2010

Pera Palace Hotel “Avrupa’nın İlk 10'u" İçinde...



İstanbul’un efsane oteli, kentin gerek mimari açıdan gerekse sosyal hayata katkıları nedeniyle en değerli simgelerinden olan Pera Palace Hotel, İngiltere’de yayınlanan The Times Weekend gazetesi tarafından daha açılmadan “Avrupa’da görülmesi gereken 10 yer”den biri seçilerek, kısa sürede seyahatseverlerin göz bebeği olacağını kanıtladı.




İlk kez 1892 yılında açılan ve yaklaşık iki yıldır restorasyonda olan Pera Palace Hotel, İngiltere’de yayınlanan The Times Weekend gazetesi tarafından “2010 yılında Avrupa’da görülmesi gereken 10 yer” arasında gösterildi.

The Times’ın haberinde, İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti statüsünü tamamlayacak olan Pera Palace’ın eski ihtişamıyla yeniden açılacağı bilgisi veriliyor ve otelin ünlü konukları arasında Agatha Christie ile Kral VIII. Edward’ın da bulunduğu aktarılıyor.

Levanten mimar Alexander Vallaury’nin tasarladığı ve Türkiye’nin Avrupa standartlarındaki ilk oteli olan Pera Palace Hotel, 2008 yılının Nisan ayından bu yana kapsamlı bir restorasyon-renovasyon süreci içindeydi. Pera Palace Hotel’in Beşiktaş Deniz ve Turizm Yatırımları A.Ş tarafından 20 milyon Euro yatırımla gerçekleştirilen restorasyonunun önümüzdeki günlerde sona ermesi ve 2010 Nisan sonundan itibaren tamamen yenilenmiş olarak hizmete açılması planlanıyor.

Pera Palace Hotel’in restorasyonu, Anıtlar Kurulu ile bu proje için özel olarak bir araya gelen akademisyenlerden oluşan Koruma Kurulu tarafından gerçekleştirildi. Birinci derece tarihi eser olan Pera Palace Hotel’in kente en mükemmel biçimde yeniden armağan edilmesi için çalışmalar büyük bir titizlikle yürütülüyor.




 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails