27 Şubat 2010

2 girişimci anne, binlerce anneyi anneysen.com’da buluşturuyor!




Anne ve anne adaylarının toplandığı bir sosyal ağ olan anneysen.com anneliğin zorluklarının ve keyiflerinin paylaşıldığı interaktif bir platform. etohum tarafından 2010 yılında yatırım yapılabilecek 15 internet girişiminden biri olarak seçilen ve kurulalı henüz bir ay olmasına rağmen 3000’den fazla annenin yer aldığı anneysen.com üye sayısını her geçen gün hızla artırıyor.


‘Anneleri en iyi anneler anlar’ anlayışından yola çıkan iki girişimci anne, annelerin ve anne olacakların ihtiyaçlarını göz önüne alan yeni nesil bir iletişim platformunu annelerin paylaşımına açtı. Açıldığı andan itibaren büyük ilgi gören anneysen.com’da anneler, evde çocuklarıyla baş başayken bile birbirleriyle iletişim kurabiliyor, sorularını sorabiliyor, sitede bulunan 50’ye yakın uzmandan yardım alabiliyor.

Annelerin doğasındaki çabuk çözüm odaklı, en hayati meselelerde doğru kararlar alabilme yeteneği, yaratıcı ve sonuç alıcı enerjileri anneysen.com’un toplumsal açıdan faydalı, interaktif ve çok işlevli bir anne sitesi olmasını sağlıyor. Siteyi mükemmel kılan özelliklerden biri de sosyal ağın en büyük avantajlarından biri olan “insanlar üzerinden üretkenlik” ilkesiyle hareket etmesi, üretkenliği sadece bir rakam veya süreç olarak görmeyip insan boyutunu hesaba katabilmesi. Bu noktadan hareket eden anneysen.com anneliğin zorluklarını azaltmayı, anneliğin keyiflerini ise paylaşımla büyütmeyi hedefliyor.

anneysen.com kurucularından Aylin Çakır bu girişimin hikayesini şöyle özetliyor: “Bence anneysen.com’un bu kadar hızla büyümesinin altında yatan en temel neden gerçek ihtiyaçlardan yola çıkması ve anneliğin getirdiği paylaşımcı ruhu ön plana alması. Bunları yaparken de Türk annelerinin ihtiyaç ve beğenilerini doğru ele alması. Erkek egemen bilişim ve internet sektöründe, iki girişimci kadın olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz.”

Teknolojiyle ilişkisi ne seviyede olursa olsun her yaştan ve eğitimden annenin siteyi kolay kullanmasına öncelik verildiği için paylaşmak, sormak, bilgi almak da oldukça kolay ve keyifli. Akıllı arama fonksiyonu sayesinde anneler tek bir tuşla istediklerine ulaşabiliyorlar. Ürettikleri içeriği seçtikleri kişilerle paylaşabiliyorlar. Gizlilik ayarları da anneler tarafından değiştirilebiliyor.

anneysen.com’da anneler, arkadaşlarını ya da arkadaş olabilecekleri anneleri buluyor. Diğer annelerin tecrübelerinden faydalanmak için sorular soruyor. Çocukları yaşıt olan, benzer sorunları paylaşan ya da ilgi alanları aynı olan anneler ortak gruplar kurabiliyor. anneysen.com anneleri, kendi sayfa tasarımlarını yapmaktan, fotoğraf paylaşmak ve yazılar yazmaya kadar çeşitli fonksiyonlarla kendilerini ifade edebiliyorlar.

Elbette böylesine iyi odaklanmış bir alanda bu denli başarılı bir platform kuran anneysen.com, genç girişimcileri destekleyen, internet ekosisteminin oluşması ve gelişmesi için çalışan etohum’un da dikkatini çekti. anneysen.com etohum tarafından 2010 yılında yatırım yapılabilecek 15 internet girişiminden biri olarak seçildi.

Sitenin elde ettiği başarının altında yatan en önemli nedenin ise, işe yarayan bir fikirle insanlara değer katma ve girişimcilik ruhunu her ne olursa olsun koruma felsefesinden asla vazgeçilmemesi olduğunu vurgulamak gerekiyor.

Birbirlerine destek olan ve paylaşan annelerin dünyası anneysen.com’a www.anneysen.com adresinden ulaşılabiliyor.


anneysen.com

Anneler için yeni nesil iletişim platformu olan anneysen.com, annelerin paylaşıma en çok ihtiyaç duyan insanlar olmasından hareket eden girişimci iki anne Aylin Çakır ve Pınar Şimşek tarafından 2010 yılının ocak ayında kuruldu. Kurucu ortaklardan 1997 Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan ve MBA derecesini International University of Japan’den alan Pınar Şimsek, ilköğretim öğretmenliği ve öğretmen eğitimi görevlerinde bulunmuştur. Diğer kurucu ortak ve yine 1997 Boğaziçi mezunu olan Aylin Çakır ise on bir yıl süreyle Eczacıbaşı-Georgia Pacific ortaklığı olan İpek Kağıt’ta yönetici olarak görev almıştır. Diyet, sağlık ve hukuktan astrolojiye, çocuk yemeklerinden psikolojiye dek birçok alanda sorularına cevap bulacak olan annelerin ve anne adaylarının, anneliğin zorluklarını ve keyiflerini paylaşabilecekleri bir sosyal medya sitesi olan anneysen.com’un 3000’den fazla üyesi bulunuyor. http://www.anneysen.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails