1 Ocak 2010

Yeni Yeni



“Wolf Yeni İindüksiyonlu Ankastre Ocakları” ile Yemek Pişirmek Bambaşka Bir Keyif!



Türkiye’de Enkay Group’un distribütörlüğünü yürüttüğü yüksek kaliteli yemek pişirme cihazlarının lider üreticilerinden Wolf, yenilenmiş “indüksiyonlu ankastre ocaklarını” piyasaya sundu. Wolf, fonksiyonellik, göz alıcı modern tasarım, performansları ile yine ön plana çıkıyor.




Ankastre ocağın parlak cam yüzeyi altında gizlenen Wolf’un ileri gelişmiş indüksiyon teknolojisi, yemek pişirme kabı algılama teknolojisini görünür hale getiriyor. Bu özellik, tüm ocak gözlerinde mevcut ve 30 dakika içinde indüksiyon uyumlu tencere saptanmazsa pişirme alanlarını otomatik olarak kapatıyor. Geri sayım özelliği hassas zamanlamaya olanak veriyor ve elektronik kontroller tüm ocak gözleri üzerinde 10 seviyeden fazla güç sağlıyor. Isıtma ve anlık sıcaklık ayarlamaları ani olduğundan, pişirme geleneksel yemek pişirme yöntemlerinden %50 daha kısa zamanda olabiliyor ve bunun elektrikli ve gazlı setüstü ocaklara göre verimliliği oldukça yüksektir. İstenirse çikolata 50 watt ta eritilebilir ve bir parmak dokunuşuyla “yüksek güç” özelliği çalıştırılarak normal zamanın yarı süresinde suyu kaynatılabiliyor. Aynı zamanda ısının eşit dağıtılması sıcak ya da yanık yüzey olmamasını sağlıyor.

Wolf indüksiyon ankastre ocakları 38 cm (iki gözlü), 76 cm (dört gözlü) ve 91 cm (beş gözlü) olmak üzere üç farklı seçeneği bulunuyor ve ocak gözünün çapına bağlı olarak gözlerin güçleri 1200W ile 4000W’lık çarpıcı maksimum çıkış arasında değişiyor. Siyah seramik yüzey üzerinde ocak gözlerinin zarif göstergeleri ve ocağı mutfak tezgahına entegre eden klasik paslanmaz çelik çerçeve indüksiyonlu ocakların sofistike görünüşü ve yüksek tasarımının bir göstergesi olarak ortaya çıkıyor. İndüksiyon ocaklarının tezgah üstüne entegre edilmesine olanak sağlayan, paslanmaz çelik çerçevesi olmayan ve onu çevreleyen tezgah yüzeyine sıfır monte edilebilen, çerçevesiz 76 ya da 91 cm’ lik modelleri de bulunuyor.

Yeni ocaklar tasarımları sayesinde temizlik ve güvenlik için, indüksiyon ocaklarında ocak gözlerinin ortasında bir kilit modu ve bir sıcak yüzey göstergesi bulunuyor. Isıyı doğrudan tencerenin tabanına ileten seramik yüzeyin altındaki manyetik teknoloji sayesinde Wolf’un indüksiyon ocakları son derece hızlı ve enerji tasarrufu sağlıyor. Isı, pişirme yüzeyinde değil; sadece ısıtılan kapta oluşturuluyor. Tüm enerji tencereye yönlendirildiğinden, mutfakta sıcaklık derecesi de düşük oluyor. Ocak ısınmadığından yüzeye dökülen yiyecekler için temizlik kolaylaşıyor.

Yenilenen elektrikli ocaklarda, yeni bir bağlantılı ocak gözü, ocak göz yüzeylerinin kirli beyaz halkalarla ana hatlarının çizilmediği ancak zarifçe belirtildiği yenilenmiş seramik ocak yüzeyleri, bir ile doksan dokuz dakika aralıklı geri sayımlı timer gibi daha parlak bir tasarım ve kullanım kolaylığını sağlayan birtakım yeni özellikleri bir araya geliyor. 91 cm'lik modellerde standart olan üçlü ocak gözleri artık 38 ve 76 cm'lik modellerde de mevcut. Bu iç içe halkalar bütün büyüklüklerdeki tencereler için eşit, sürekli sıcaklık kontrolünü sağlıyor. Yukarıda sözü edilen yeni köprü ocak gözü 76 ve 91 cm’lik modellere ilave edilmiştir.

Yeni elektrikli ocaklara azami sıcaklık kontrolü için Wolf’un gerçek eritme ve gerçek hafif ateş ayarları ilave ediliyor. Tüm ocak gözlerindeki “gerçek hafif ateşte pişirme standartı” ile soslar ya da güveçler 93 C derecede saatlerce hafif ateşte pişebiliyor. Gerçek eritme bir ocak gözünde sunulmakta olup kullanıcının 49 C derecede tereyağ ve çikolata gibi maddeleri yakmadan mükemmel eritmesini sağlıyor.



Kemal Kükrer Jalapeno Biber Dilimli Turşusu


Leziz sirke ve soslarıyla sofraların vazgeçilmezi olan Kemal Kükrer, Jalapeno Biber Turşusu ile acı severleri lezzet bombardımanına tutuyor.




94 yıllık sirke üreticisi Kemal Kükrer, 2007’de İzmir Kemal Paşa’da faaliyete geçen turşu ve konserve fabrikasında birbirinden leziz turşular üreterek damak tutkunlarını dört mevsim turşuyla buluşturuyor. Kemal Kükrer’in Meksika’nın efsanevi acı biberi jalapenoyu Kemal Kükrer Üzüm Sirkesi, su ve tuzdan oluşan salamurada 30 ile 45 gün dinlendirerek ürettiği Jalapeno Biber Dilimli Turşusu ise acı sevmeyenlerin bile gönlünü çelerek onlara acı yemenin keyfini yaşatıyor.

Meksika mutfağının vazgeçilmezi minik ve tombul jalapeno insanın dilini dağlayan, ancak bir kez tadına baktığınızda asla vazgeçilemeyecek bir tada sahip. Kemal Kükrer Jalapeno Biber Dilimli Turşusu’nu kavanozdan çıkarıp yiyebileceğiniz gibi et yemeklerinden salata ve pizzaya kadar her yemekte garnitür olarak kullanabilirsiniz. Acı severlere göre jalapenonun gerçek lezzeti tavada kızarmış etle kombine edildiğinde açığa çıkıyor.

Jalapeno turşusu, acı tutkunlarını acının doruklarına ulaştırmayı vaad etmekle kalmıyor, onların sağlıklı beslenmesine de katkıda bulunuyor. Çünkü, jalapeno biberi hem C vitamini açısından zengin bir sebze, hem de bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Öte yandan yüksek oranda lif içermesi nedeniyle de sağlığınızın dostu. Nottingham Universitesi’nde yapılan bir araştırmada, antioksidan olma özelliğine sahip kapsaisin maddesi içeren jalapeno biberinin kanserli hücrelerle mücadelede etkili olduğu belirlenmiş.

Ülkemizde Doğu Akdeniz ve Güney Doğu Anadolu’da kısıtlı miktarlarda yetiştirilen, jalapeno biberi dört mevsim tüketiciyle buluşması mümkün değil. Kemal Kükrer, ülkemizde yetişen jalapeno biberlerinden turşu kurarak acı severlerin hayatına güzellik katıyor. Raf ömrü üç yıl olan Kemal Kükrer Jalapeno Biber Dilimli Turşusu büyük marketlerde 370 cc -720 cc ve 5lt’lik kavanozlarıyla yer alıyor.

Kemal Kükrer’in 4 bin 500 m2’lik kapalı alana sahip turşu ve konserve fabrikasında , Türlü Karışık, Lahana, Acı Frenk Biber, Acur, Kelek, Tatlı Lombardini, Acı Biber, Salatalık, Biberiye, Pancar, Jalapeno Biber ve Jalapeno Biber Dilimli olmak üzere 12 çeşit turşu üretiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails