8 Ocak 2010

Rokalı Pirinç Salatası





Malzemeler : ( 4 kişilik)

1 bağ taze roka

1/4 bağ maydanoz

1 küçük boy havuç rendesi (jülyen de kesebilirsiniz)

1 su bardağı konserve mısır

5-6 adet doğranmış kornişon turşu

Yarım limon suyu

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

(Tercihinize göre 1 adet orta boy beyaz soğan (küçük küçük,ince ince doğranmış) )


Pirinçli harç için :

1 su bardağı pirinç ( Pirinç biraz daha az olsun isterseniz, yarım bardak da yeterli olacaktır)

1 yemek kaşığı zeytinyağı

2,5 su bardağı su


Hazırlanışı :

Pirinçleri yıkayın ve suyunu süzün.

Küçük bir tencereye koyun, üzerine su, tuz ve zeytinyağını ekleyip, pirinçler yumuşayana kadar pişirin (lapa gibi olmamalı ama diri de kalmamalı)

Piştikten sonra bir süzgece dökün ve soğuk sudan geçirin, suyunu süzün.

Diğer tarafta maydanoz ve rokaları ince ince kıyın.

Turşu, mısır ve tercihinize göre ince ince kıyılmış beyaz soğanı rokaların üzerine ekleyin.

Pirinçleri bu karışıma ilave edin.

Tuz, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip, karıştırın.

Dilerseniz üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun...



BhR & PnR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails