25 Ocak 2010

Lezzet Dedektifleri'nden Mekan Tavsiyeleri / Etçii Steakhouse



FARKLI BİR LEZZET TATMAK İSTEYENLER İÇİN ETİN EN YUMUŞAK HALİ…



“DRY AGED(KURU DİNLENDİRME)YÖNTEMİYLE NEWYORK STEAK”






Türk ve Dünya mutfağının en lezzetli et seçeneklerini içerisinde barındıran Etçii, mönüsüne aldığı steak çeşitleri ile size tüm bildiklerinizi unutturacak yepyeni lezzetler sunmayı sürdürüyor.

Mönüsünde özel bir yer tutan Newyork steak de bunlardan biri. Newyork’un popüler yemeklerinden olan Newyork steak, Etçiinin yıllara uzayan deneyimiyle birleşince vazgeçilmez bir lezzete ve güven içinde yaşanan bir keyfe dönüşüyor. Önünüzde pişirilen etinizi izlerken kokusunu iliklerinizde hissediyor, eti en yumuşak haliyle damağınızda, uzun süre unutamayacağınız bir lezzet deneyimi yaşıyorsunuz.





Newyork steak, dananın en yumuşak ve en lezzetli etinin bulunduğu "short loin" denen kısmından, yani sırt kısmında kaburgaların arkasından çıkan kontrfile türünden yapılıyor. Genel olarak lezzetli ve yağsız olan bu kısım özel olarak hazırlanmış sos ile harmanlandıktan sonra bekletmeye alınıyor. Newyork steak’in en önemli özelliği ise 28 gün dry aged(kuru dinlendirme) yöntemiyle bekleme süresi. Bekletilen Steakler ısıtılmış döküm tavada, deniz tuzu ile ön ve arka yüz olarak 5’er dakika pişiriliyor. Garnitür olarak ızgarada parpullanmış domates, biber ve isteğe göre iç pilav ile servis yapılıyor. İşte bu nefis lezzet ayağınızda…

Ayrıca keyifle yediğiniz yemeğinizden sonra alışverişinizi de yapabileceğiniz sıra dışı lezzet mekânı Etçii, The Butcher Shop & STEAKHOUSE restoranlarında, lezzeti arayanlara enfes görünümlü ve geniş yelpazede bir mönü sunuyor…

1992 yılından bu yana kalite ve hijyen kurallarını ön planda tutarak tüketicisine sağlıklı et ve et ürünleri sunan Etçii, lezzetli mönüsü ve geniş ürün yelpazesi ile gidilecek en gözde yerler arasında yerini alıyor.



ETÇİİ-The Butcher Shop & STEAKHOUSE / TUZLA: 0 216 447 50 20

ETÇİİ-The Butcher Shop & STEAKHOUSE / ATAŞEHİR: 0216 469 92 19

ETÇİİ- STEAKHOUSE / BEBEK: 0212 265 05 06


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails