9 Ocak 2010

İtalyan Mutfağı'ndan Eşsiz Tarifler / I Frutti del Sole




İtalyan Usulü
Cevizli Makarna Sosu





Malzemeler:

250 gr ceviziçi

2 diş sarımsak

25 gr kesik süt

50 gr çamfıstığı

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım ekmekiçi

Tuz



Hazırlanışı :



Ceviziçini suda kaynatın ve cevizlerin kabuklarını soyun.

Ekmekiçini suda ıslatın ve iyice sıkın.

Daha sonra cevizleri ekmekiçi, sarımsak, tuz ve çamfıstıklarıyla birlikte rondodan geçirin.

Karışımı bir kaba boşaltın, süt ve zeytinyağını yavaş yavaş ekleyerek sulandırın.

Homojen krema haline gelene kadar bir kaşık yardımıyla karıştırın.

Makarnayı haşlayın ve suyunu süzdükten sonra, hazırladığınız sosu üzerine dökerek servis yapın.


* Bu tarif "I Frutti del Sole" isimli kitaptan alıntı olup, çevirisi diyabetik tarifler yazarımız Neslin Gürol tarafından gerçekleştirilmiştir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails