30 Ocak 2010

Ispanaklı ve Peynirli Kiş



Lezzet Dedektifleri'nden çooook lezzetli bir tarif daha... Sadece iç malzemesini değiştirerek, farklı çok çeşitte kiş yapmanız mümkün, patlıcanlı, karışık sebzeli, 4 peynirli, enginarlı...





Malzemeler: ( 8 kişilik )


Kiş hamuru için:

1 su bardağı un
100 gram tereyağı (soğuk olmalıdır)
3 çorba kaşığı soğuk su
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz


İç malzemesi için:

Yarım kg ayıklanmış ve doğranmış ıspanak
1 büyük boy soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı


Kiş sosu için:

200 ml krema ( 1 paket)
1 çay kaşığı pul biber
1 su bardağı beyaz peynir rendesi
100 gr dil peyniri
Yarım su bardağı taze kaşar rendesi (üzeri için )
2 yumurta


Hazırlanışı :

Kiş hamuru için unu derin bir karıştırma kabına alıp, ortasını açın.

Tereyağı, soğuk su, sirke ve tuzu ekleyip, iyice karıştırarak sert bir hamur edene kadar yoğurun.

Daha sonra hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Kişin iç malzemesi için orta boy soğanı ince ince kıyıp, zeytinyağında pembeleştirin.

Ardından doğranmış ıspanakları ekleyin ve soğanlarla birlikte kavurun.

Ispanak suyunu bırakıp, tekrar çektikten sonra tuz, kırmızı toz biber ve karabiberi ilave edin.

Pişen harcı soğumaya bırakın.

18-20 cm çaplı tart kalıbını yağlayın.

Hamuru merdaneyle 1 cm kalınlığında açın ve tart kalıbına yerleştirin.

Tart hamurunun üzerine dil peynirlerini yerleştirin.

Soğuyan ıspanaklı iç harcı dil peynirlerinin üzerine dökün ve bir kaşık ile üzerini düzeltin.

Kiş sosu için krema, beyaz peynir, pul biber ve yumurtayı çırpma teliyle karıştırın ve kişin üzerine dökün.

Üzerine taze kaşar peyniri rendesini koyup, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Afiyet olsun...


BhR & PnR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails