5 Ocak 2010

Emeril'dan Nefis Tarifler / Günün Tarifi


New Orleans’lı dünyaca ünlü şef Emeril Lagasse karşınızda... Home TV izleyicilerinin en sevdiği şeflerden olan Emeril, “Emeril’dan Nefis Tatlar” adlı yeni programında yine birbirinden leziz yemekler hazırlayacak. Kullandığı malzemelerde tazelikten ve kaliteden ödün vermeyen Emeril, kendine özgü yorumuyla da gününüze renk katacak.






Yunan usulü ıspanaklı börek ‘Spanakotya’


Malzemeler:

• Ispanak

• Kuru fesleğen

• Maydanoz

• Keklik otu

• Yumurta

• Çökelek Peyniri

• Tuz

• Karabiber

• Zeytinyağı

• Yufka


Yapılışı:

Ispanağı haşlıyorsunuz. Sıkarak suyunu iyice çıkarıyorsunuz. Ispanağı tatlandırmak için kuru fesleğen, kurutulmuş maydanoz veya keklik otu gibi baharat katıyorsunuz. Baharat ekleyerek çeşnilendirmeye başlıyorsunuz. Bir tane daha yumurta alıyorsunuz ve yumurtayı da kaba ekleyip sarısı çözülene kadar karıştırıyorsunuz. Biraz da çökelek peyniri ilave ediyorsunuz.

Bütün malzemeleri iyice karıştırıyorsunuz. Biraz tuz ve karabiber ekliyorsunuz. Eğer karışım gözünüze çok kuru görünüyorsa bir kaç damla kadar zeytin yağı ekleyebilirsiniz.

Yufkaları alıyorsunuz. Önce bir yufkayı alıp tahtaya seriyorsunuz. Bir yufka fırçasını eritilmiş tereyağına batırıyorsunuz. Ve bu fırçayla yufkanızın üstünü dikkatle yufkayı yırtmamaya özen göstererek güzelce yağlıyorsunuz. İkinci yufkayı da seriyorsunuz. Tekrar üstüne yağ sürüyorsunuz. Yufkayı yırtmamaya özen gösteriyorsunuz. Bu şekilde bir kaç kat yufka serip yağlıyorsunuz.

Üç kat yufkayla işe başlıyorsunuz. Çok basit bir teknikle bunları saracaksınız. Önce üç kaşık ıspanaklı harç alıyorsunuz ve köşelere koyuyorsunuz. Daha sonra hepsine malzemeyi yayıyorsunuz. Ispanaklı harcı sarmak için örtünüzü örtüyorsunuz ki yufkalarınız kurumasın. Yağlanmış yufkaları göz kararı üç eşit parçaya ayırıyorsunuz. Harcın alt kısmından başlayarak sarıyorsunuz. Sonra üçgen şeklinde katlıyorsunuz sonra bir üçgen daha ve açıkta kalan parçayı alta yapıştırıyorsunuz. Hepsini yaptıktan sonra, üzerlerine yağ sürüyorsunuz, yaklaşık 180 derece fırında pişiriyorsunuz. Yaklaşık 20 dakikada böreğiniz servise hazır hale geliyor. Son olarak börekler sıcakken üzerine biraz çökelek ile maydanoz yaprağı koyuyorsunuz. Ve üzerine zeytinyağı gezdiriyorsunuz.

Kaynak : Home Tv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails